Kevin Kuranyi (Németország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Kevin Kuranyi, a németek csatára.
Vágólapra másolva!

Kevin Kuranyi (Németország)
Poszt: csatár
Klub: VfB Stuttgart
Születési idő: 1982. március 2.,
Testsúly, magasság: 188 cm/78 kg
Válogatottság: 10 mérkőzés, 2 gól

Rio de Janeiróban született, mégpedig német apa és panamai anya gyermekeként. Édesapját munkája szólította Brazíliába, és a família egészen 1997-ig ott élt. Kevin pályafutását a Serrano FC-ben kezdte, majd miután a család Németországba költözött, a VfB Stuttgartban folytatta karrierjét.

A junior B csapattal bajnokságot nyert, majd a junior A-val a német kupában diadalmaskodott 2001-ben, és ezt követően felkerült a proficsapat keretéhez. A felkészülési időszakban olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy rögtön az első fordulóban a kezdő csapatba került, és nem is játszott rosszul.

A sérültek felépültével azonban visszakerült az amatőrök közé, a bajnokság során még négy mérkőzésen cserélték be az élvonalban, a Kaiserslautern ellen pedig megszerezte első találatát. A legutóbbi pontvadászatban fantasztikusan rajtolt, ontotta a gólokat, így aztán a német utánpótlás-válogatottban is bemutatkozott, noha a panamaiak is hívták, ő pedig azt állítja magáról, hogy a szíve mélyén brazil.

A korosztályos csapatból gyorsan a nagyválogatottba került, a litvánok elleni Eb-selejtezőn debütált, és Klosét kiszorítva beverekedte magát a kezdő tizenegybe. Az előző idényt 15 találattal zárta, és a mostani pontvadászatban is termeli a gólokat, bár volt egy kisebb hullámvölgye. A télen 2006-ig meghosszabbította szerződését a stuttgartiaknál.