Vladimir Mancsev (Bulgária)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Vladimir Mancsev, a bolgárok támadója.
Vágólapra másolva!

Vladimir Mancsev (Bulgária)
Poszt: csatár
Klub: Lille OSC
Születési idő: 1977. október 6., Pazardzsik
Testsúly, magasság: 183 cm/78 kg

A CSZKA Szófiában kezdte pályafutását, ám meglehetősen későn érő típusnak bizonyult, hiszen már 21 esztendős is elmúlt, amikor bemutatkozhatott a felnőttek között. Az 1998-99-es pontvadászatban nyolc alkalommal lépett pályára, és egy gólt ért el, ennek ellenére a következő idényben egyetlen találkozón sem kapott bizonyítási lehetőséget, igaz, ebben az is közrejátszott, hogy egy sérülés miatt hosszabb időre kidőlt a sorból.

A 2000-2001-es bajnokságban azonban végre tökéletesen egészséges volt, és remekül elkapta a fonalat: 24 mérkőzésen 15 alkalommal volt eredményes. A klub ezt követően eladta csatártársát, Dimitar Berbatovot, de Mancsevet ez egyáltalán nem zavarta, hiszen a következő idényben még több gólt szerzett: összesen 21 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, és ezzel gólkirályi címet szerzett hazájában.

Teljesítményének köszönhetően a válogatottban is bemutatkozhatott, de itt Berbatov és Szvetozar Todorov mögött csak kiegészítő embernek számít. 2002 nyarán több nyugat-európai egyesület is versengett az aláírásáért, és végül a Lille OSC lett a befutó, amely 2,3 millió eurót fizetett érte.

Már az első idényében alapember volt klubjában, mindössze három összecsapást hagyott ki, de várakozáson alul teljesített, hiszen hét gólnál azért többet vártak tőle. A jelenlegi pontvadászatban viszont remekel, és eddig 13 alkalommal volt eredményes. Todorov súlyos sérülése miatt ő lehet Berbatov partnere a csatársorban.