Berzi, Bozóky és Mezey is ott lesz az Eb-n

Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről hivatalosan hárman - Bozóky Imre elnök, Berzi Sándor főtitkár és Mezey György, az edzőbizottság tagja - lesznek jelen a nyári portugáliai Európa-bajnokságon. Rajtuk kívül Lothar Matthäus is megtekinti a sporteseményt, de a szövetségi kapitány nem az MLSZ-en keresztül akkreditáltatta magát.
Vágólapra másolva!

Dr. Mezey György Andy Roxbourgh, az európai szövetség edzőbizottságának skót vezetőjének felkérésére készít értékeléseket a mérkőzésekről. A nemrég még az Újpestet irányító szakvezető olyan szakemberek társaságában fogja elemezni az Eb-t, mint a Real Madridot dirigáló portugál Carlos Queiroz, a Liverpoolt felkészítő francia Gérard Houllier, valamint az egykori svájci kapitány, a brit Roy Hodgson.

Ezen kívül a torna alatt elnöki és főtitkári értekezletet is tartanak Portugáliában, amire dr. Bozóky Imre MLSZ-elnök, valamint Berzi Sándor főtitkár is hivatalos - utóbbi az UEFA fegyelmi bizottságának a tagjaként (is) utazik a futballesemény színhelyére.

Bozóky, Berzi és Mezey mellett a kontinensvetélkedőre persze ellátogat Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is, aki elsősorban a világbajnoki selejtezőcsoportunkban szereplő ellenfeleket, Horvátországot, Bulgáriát és Svédországot figyeli meg a helyszínen. Az egykori 150-szeres német válogatott szakvezető információnk szerint nem az MLSZ-en keresztül akkreditálja magát, igaz, őt a futballmúltja miatt valószínűleg tárt karokkal fogadják az UEFA illetékesei és a portugál szervezők.

Magyar szurkolók viszont csekély számban lesznek ott az ibériai országban rendezendő Eb-n, de csak azok, akik már az év elején más országokból vagy az MLSZ-en keresztül megrendelték jegyeiket a mérkőzésekre.

Bánki József