Angelosz Hariszteasz (Görögország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Angelosz Hariszteasz, a görögök csatára.
Vágólapra másolva!

Angelosz Hariszteasz (Görögország)
Poszt: csatár
Klub: Werder Bremen
Születési idő: 1980. február 9., Széresz
Testsúly, magasság: 188 cm/88 kg

Az Észak-Görögországban található Széresz városában született, és a helyi Sztrimonikoszban kezdett el futballozni. Tizenhét esztendős volt, amikor 9200 eurónak megfelelő összegért leigazolta őt az élvonalban szereplő Arisz Szaloniki, és bemutatkozása nem is sikerült rosszul: első idényében kilenc találkozó alatt kétszer volt eredményes. A következő bajnokságban sem ment neki rosszul a játék, fél év alatt négy gólig jutott, ám ennek ellenére kölcsönadták az Athinaikosznak, ahol egyszer talált be az ellenfelek hálójába.

Miután visszakerült az Ariszhoz, majd egy éven keresztül nem találta góllövő cipőjét, ám a 2000-2001-es idényben jó formába lendült, ebben a szezonban nyolc találatot ért el, és bekerült a válogatott keretbe is. A Werder már ekkor szerette volna leigazolni, a játékossal sikerült is megegyezni, de az Arisz elnöke az utolsó pillanatban ismét megemelte a vételárat, így a németek elálltak a szerződéstől. Hariszteasz viszont csak úgy volt hajlandó új kontraktust aláírni Szalonikiben, ha abban szerepel, hogy milyen összegért engedik el, így az idén nyáron már semmi akadálya nem volt annak, hogy aláírjon a brémaiakhoz.

A Werder hárommillió eurót fizetett érte, és első németországi idényében nem is lehetett rá panasz, kilenc találatot szerzett. A mostani pontvadászatban azonban csak csereembernek számít, és legszívesebben távozna a zöld-fehérektől. Egy jó Eb-szereplés után erre meg is lehet a lehetősége.