Juan Carlos Valerón (Spanyolország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Juan Carlos Valerón, a spanyolok középpályása.
Vágólapra másolva!

Juan Carlos Valerón (Spanyolország)
Poszt: középpályás
Klub: RC Deportivo
Születési idő: 1975. június 15., Arguineguin
Testsúly, magasság: 184 cm/71 kg

Juan Carlos Valerón Santana 1975. június 15-én született a Las Palmas szigetén található Arguineguin városában, és első klubja a helyi egyesület volt. Innen hamarosan a szigetcsoport patinásabb gárdájához, az UD Las Palmashoz szerződött és az 1994-95-ös szezonban már a B csapatban szerepelt.

A következő idényben már a nagyok között is bemutatkozhatott, a bajnokság folyamán 27 találkozón lépett pályára a Segunda Divisiónban. Ugyanennyi összecsapáson szerepelt egy évvel később is, a különbség mindössze annyi volt, hogy ekkor már két gólt is szerzett.

Ezt követően az élvonalbeli RCD Mallorca vette meg, ahol kiváló idényt produkált, mindössze két meccset hagyott ki, és négyszer is eredményes volt. Nem is maradt az akkor még kiscsapatnak számító Mallorcában, hiszen a nagy terveket szövögető Atlético Madrid vette meg.

A fővárosi együttesben sem lehetett panasz a teljesítményére, hiszen csapattársa, Vladimir Jugovic egyenesen Zidane-hoz hasonlította játékát. Valerón azonban hiába futballozott nagyszerűen (időközben a válogatottban is bemutatkozhatott), az Atlético 2000 nyarán elbúcsúzott az élvonaltól.

Valerónnak azonban nem kellett vele tartania a másodosztályba, hiszen a Deportivo megvette őt, és ezzel a transzferrel mindenki jól járt. Köztudott róla, hogy hithű katolikus, kedvenc olvasmánya a Biblia.