Dietmar Hamann (Németország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Dietmar Hamann, a németek középpályása.
Vágólapra másolva!

Dietmar Hamann (Németország)
Poszt: középpályás
Klub: Liverpool FC
Születési idő: 1973. augusztus 23., Waldrassen
Testsúly, magasság: 192 cm/82 kg
Válogatottság: 50 mérkőzés, 4 gól

Waldrassen városában látta meg a napvilágot 1973. augusztus 23-án, és a Bayern Münchenben ismerkedett meg a sportág alapjaival. Már fiatalon bemutatkozhatott a Bundesligában, hiszen az 1993-94-es idényben játszotta első meccsét, a következő szezonban pedig 30 bajnokin szerepelt, de az ezt követő időszakban legtöbbször csak kispados volt.

Csak 1997-től kezdve számított kezdő embernek a Bayernben, és ez rögtön meghozta neki a válogatottságot: első mérkőzésén a Nationalelfben Dél-Afrika ellen rögtön gólt szerzett. Az 1998-as világbajnokságon a németek valamennyi mérkőzésén szerepelt a mondiál után pedig az angol Newcastle United játékosa lett.

Az angol bajnokság stílusa tökéletesen illett a játékához, nem csoda, hogy évvel később megvette őt a Liverpool FC, mégpedig nyolcmillió fontért, amivel ő lett a Vörösök történetének legdrágább idegenlégiósa.

Rögtön az első meccsén megsérült, és három hónapot ki kellett hagynia, de visszatértét követően gyorsan belopta magát a liverpooli drukkerek szívébe. A válogatottban is alapember lett, ő lőtte az utolsó gólt a Wembley történetében az angolok elleni győztes mérkőzésen. Nem kifejezetten irányító típus, de jól tud osztogatni, és távoli lövései, illetve szabadrúgásai életveszélyesek, góljainak nagy részét ezekből szerzi.