Cristiano Zanetti (Olaszország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Cristiano Zanetti, az olaszok középpályása.
Vágólapra másolva!

Cristiano Zanetti (Olaszország)
Poszt: középpályás
Klub: Internazionale
Születési idő: 1977. április 14., Ferrara
Testsúly, magasság: 180 cm/75 kg
Válogatottság: 14 mérkőzés, 1 gól

Első klubja a Fiorentina volt, a firenzeieknél igen hamar felkerült az első csapat keretéhez, hiszen már 1995. május 14-én bemutatkozhatott a Serie A-ban a Foggia elleni bajnokin. A szezonban még egy találkozón lépett pályára, majd a következő idényben ismét két összecsapás erejéig kapott lehetőséget.

1996 nyarán azonban nem tartottak rá igényt, és eladták a második vonalban szereplő Veneziának. Itt már többször lépett pályára, szám szerint 21-szer, de a következő szezont mégsem Velencében, hanem a Reggianában kezdte, még mindig a Serie B-ben. Itt lett ismert játékos, hiszen kiváló teljesítményt nyújtott, az idény folyamán 31 mérkőzésen lépett pályára, és az utánpótlás-válogatottban is bemutatkozhatott.

Az Internazionale fel is figyelt rá, és leigazolta, de a sztárokkal teletűzdelt milánói gárdában nem jutott játéklehetőséghez. A szezon közben kölcsön is adták a Cagliarinak, amelynek színeiben 18 élvonalbeli mérkőzést abszolvált. Az AS Roma 1999 nyarán vette meg az Intertől, és első idényében 11 alkalommal lépett pályára a Farkasoknál. A következő bajnokságban alapemberré nőtte ki magát, és aranyérmet szerzett a Farkasokkal, majd visszatért az Internazionaléhoz, ahol végre megszerezte első találatát a legjobbak között.

2001 novemberében a squadra azzurrában is bemutatkozhatott Japán ellen. Az utóbbi időben sérüléssel bajlódott, ám felépülését követően megint remek formában futballozik.