Marijan Hrisztov (Bulgária)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Marijan Hrisztov, a bolgárok középpályása.
Vágólapra másolva!

Marijan Hrisztov (Bulgária)
Poszt: középpályás
Klub: 1. FC Kaiserslautern
Születési idő: 1973. július 20., Szófia
Testsúly, magasság: 192 cm/80 kg
Válogatottság: 32 mérkőzés, 2 gól

A Balkan Botevgrad csapatában kezdett el futballozni, már 21 esztendős volt, amikor a Szlavia Szófiába szerződött. Itt csak egy évet töltött el, hiszen a patinásabb Levszki Szófia hívásának nem tudott nemet mondani.

Két év alatt 19 gólt ért el a Levszkiben, nem csoda, hogy Nyugat-Európában is felfigyeltek rá (főleg, mert időközben a válogatottban is bemutatkozhatott), 1997 nyarán a német bajnokság újonca, a Kaiserslautern vette meg.

A Vörös Ördögökkel bajnokságot nyert, az aranyérem megszerzéséhez öt góllal járult hozzá, és így bekerült az 1998-as világbajnokságra utazó válogatott keretbe. Azóta is a Kaiserslautern futballistája, és alapembernek számít a németeknél.

A 2002-es esztendőt szinte teljesen kénytelen volt kihagyni egy súlyos sérülés miatt (kettős lábtörést szenvedett), de sikerült visszanyernie régi formáját. Az utóbbi időben már védekezőbb szerepkörben futballozik, de remek fejjátékának köszönhetően viszonylag sok gólt szerez.