Beckham a válogatottba követeli Shearert

Vágólapra másolva!
David Beckham, a Real Madrid angol labdarúgója azt szeretné, ha Alan Shearer, a Newcastle United veterán csatára visszatérne a nemzeti csapatba a nyári Európa-bajnokságra. Christoph Metzelder, a Borussia Dortmund játékosa hosszú sérülés után hamarosan visszatér a pályára, s szeretne bekerülni az Eb-re készülő német válogatottba.
Vágólapra másolva!

"Alan évek óta a legmagasabb szinten játszik, ezért nagyon örülnék, ha újból közöttünk volna" - mondta Shearerről a válogatott csapatkapitánya.

Shearer eddigi utolsó válogatottbeli gólját a 2000-es Eb-n szerezte, akkor az angolok a németeket verték 1-0-ra. A 34 éves csatár a kontinensviadal után jelentette be, hogy nem szerepel többet a nemzeti együttesben.

A Newcastle kapitánya ebben a szezonban már 19-szer volt eredményes, ezzel az Arsenalt erősítő francia Thierry Henry mögött a Premiership góllövőlistájának második helyén áll.

Érdekesség, hogy Sven-Göran Erikkson szövetségi kapitány jelenlegi keretéből a támadók közül Michael Owen tizenegy, Wayne Rooney nyolc, Emile Heskey pedig csak négy gólt jegyez a bajnokságban.

Shearer 1996-ban rekordösszegnek számító 15 millió fontért a Blackburn Roverstől szerződött Newcastle-be, ahol azóta minden évben az együttes legeredményesebb játékosa.