Nicky Butt (Anglia)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Nicky Butt, az angolok középpályása.
Vágólapra másolva!

Nicky Butt (Anglia)
Poszt: középpályás
Klub: Manchester United
Születési idő: 1976. január 21., Manchester
Testsúly, magasság: 178 cm/71 kg
Válogatottság: 32 mérkőzés

Az egyik legkevésbé értékelt manchesteri focistának tartják, ha egy új igazolás érkezik a klubhoz, akkor rögtön ő kerül ki a kezdő tizenegyből, de eddig mindig sikerült visszaverekednie magát.

A kilencvenes évek elejének legendás korosztályos MU-jának egyik legjobbja volt, az élvonalban már 1992 novemberében bemutatkozott - profi szerződést csak fél évvel később kötöttek vele. Az 1994-95-ös pontvadászatra lett stabil csapattag, ebben az idényben érte el első találatát is.

Innentől kezdve egészen 2002-ig minden szezonban legalább 25 találkozón szerepelt, Ryan Giggsen kívül ő az egyetlen focista, aki elmondhatja magáról, hogy a Ferguson-éra mindegyik bajnoki címéből tevékenyen kivette a részét.

Ez azt jelenti, hogy nyolcszoros bajnoknak mondhatja magát, ezen kívül BL-t és Világkupát is nyert. A válogatottban 1997-ben mutatkozott be, de az 1998-as világbajnokságra utazó keretből kimaradt. A 2000-es Eb-n és a legutóbbi vébén viszont már ott volt, Ázsiában az angol válogatott egyik legjobbjának bizonyult.

Hatalmas munkabírású labdarúgó, aki rengeteg labdát szerez a középpályán, és azokat jól is játssza meg, ugyanakkor a kapu előtt már nem találja fel jól magát.