Carsten Ramelow (Németország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Carsten Ramelow, a németek középpályása.
Vágólapra másolva!

Carsten Ramelow (Németország)
Poszt: középpályás
Klub: Bayer Leverkusen
Születési idő: 1974. március 20., Berlin
Testsúly, magasság: 186 cm/82 kg
Válogatottság: 44 mérkőzés, 1 gól

Berlinben született 1974. március 20-án, annak is a nyugati részében, így nem csoda, hogy végül a Hertha BSC-ben kötött ki, bár több különböző berlini együttesben is szerepelt.

Már 18 évesen bemutatkozott az első csapatban, ám akkoriban még inkább a Hertha amatőr együttesét erősítette, amely 1993-ban hatalmas meglepetésre egészen a német kupa döntőjéig verekedte magát, és a döntőben a Bayer Leverkusentől szenvedett vereséget.

A következő idénytől Ramelow már a felnőtt kerethez tartozott, és alapember volt a másodosztályban vitézkedő együttesben. Mindez 1995 decemberéig tartott, akkor ugyanis a Bayer Leverkusen jelentkezett be érte, és ő örömmel írt alá a gyógyszergyáriakhoz.

Azóta valósággal kiszoríthatatlan a Leverkusen kezdő tizenegyéből, és 1998 októberében a válogatottban is bemutatkozhatott. A középpályán elsősorban a védekezés volt a feladata, nagyon sok labdát szerez, jól állítja meg az ellenfél támadásait, és a szervezésből is kivette részét.

Jens Nowotny súlyos sérülése után aztán középhátvéddé lépett vissza, de klubtársa felépülése után ismét középpályásként szerepel. Világosszőke hajáról nagyon könnyen felismerhető, a beceneve is a Szőke. Gyermekkorában rendőr szeretett volna lenni, nagyon szereti az olasz ételeket.