Johann Vogel (Svájc)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Johann Vogel, a svájciak középpályása.
Vágólapra másolva!

Johann Vogel (Svájc)
Poszt: középpályás
Klub: PSV Eindhoven
Születési idő: 1976. március 8., Genf
Válogatottság: 61 mérkőzés, 2 gól

Az FC Meyrinben fedezte őt fel a Grasshoppers, a Szöcskék első csapatában már 16 évesen bemutatkozott az 1992-93-as szezonban. Két évvel később a válogatottban is pályára léphetett, szerepelt a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, és ott volt az 1996-os Európa-bajnokságon is, akkoriban többnyire jobbhátvédként vetették be.

Egészen 1999-ig maradt a Szöcskéknél, és ekkor úgy tűnt, hogy a Barcelonába igazol, hiszen a katalánok előszerződést kötöttek vele, de végül mégsem lett a Barcáé, hanem a PSV Eindhoven futballistája lett.

Vogel itt is alapember lett, két év alatt mindössze három bajnokiről hiányzott, de immár nem védőként, hanem középpályásként szerepelt, a válogatottban is ez a szerepköre. Kedvenc játékosa Demetrio Albertini volt, játékstílusa nagyban hasonlít a jelenleg a Lazióban futballozó taljánéhoz.