Anelka ott akar lenni a foci-Eb-n

Vágólapra másolva!
A francia Nicolas Anelka nem tervezi, hogy elhagyja az angol Premiershipben szereplő Manchester City labdarúgócsapatát. A csatár másik vágya, hogy visszatérhessen a francia válogatottba.
Vágólapra másolva!

"Nagyon jól érzem magam Manchesterben, és szeretnék maradni" - mondta Anelka. "Élő szerződésem van itt, és a következő idényben is itt akarok játszani."

A francia csatárt több neves klub, köztük a városi rivális Manchester United is csábítgatja, annak ellenére, hogy 2007-ig érvényes szerződés köti a Cityhez.

Anelka másik vágya, hogy visszatérhessen a francia válogatottba. A 24 éves támadó eddig 28-szor szerepelt a nemzeti csapatban - legutóbb 2002 áprilisában, Oroszország ellen -, de Jacques Santini szövetségi kapitány másfél éve nem hívta be. Ennek oka, hogy 2002 novemberében Anelka megtagadta a válogatottban való szereplést, mert Santini csak vésztartalékként számított rá Sydney Govou sérülése után.

"Le kell ülnünk és megbeszélni ezt a problémát. Szeretnék újra a válogatottban szerepelni. Hogy ez sikerül-e az Európa-bajnokság előtt, azt nem tudom. De miért ne sikerülhetne?" - vélekedett Anelka.