Egész Svédország Henrik Larssont akarja

Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség svéd elnöke, Lennart Johansson felajánlotta honfitársának, a Celtic kitűnő formában lévő csatárának, Henrik Larssonnak, hogy az egész családját "kiutaztatják" a nyári, portugáliai Európa-bajnokságra - ha hajlandó meggondolni magát, és szerepelni fog a skandináv ország válogatottjában.
Vágólapra másolva!

A remek támadó már korábban lemondta a válogatottságot (érdekesség, 2003-ban Magyarország ellen egy meccs erejéig visszatért), ám az Aftonbladet nevű svéd újság több mint 123 ezer aláírást összegyűjtött azért, hogy Larssont rábírja az Eb-részvételre. A "petíciót" az UEFA-elnök Johanssonon kívül még a svéd miniszterelnök is aláírta.

Az európai foci svéd főnöke ráadásul egy különleges ajánlattal is meglepné a gólzsákot: "Az utolsó percig hajlandók vagyunk várni, hátha Henrik meggondolja magát. Nem akarjuk sarokba szorítani, és plusz tehert rakni a vállára, mert tudjuk, nagyon öntudatos személy, és próbálkozásaink akár a visszájára is fordulhatnak. Tudja, hogy az edzők őt akarják, tudja, hogy Svédországban mindenki azt akarja, ott legyen a portugál utazók közt. Kész vagyunk megszervezni, hogy a felesége és a családja is elkísérhesse az Eb-re, ha mégis játszani akar."

Az elnök hozzátette: "Akkor beszéltem vele erről, amikor tavaly Glasgow-ba utaztam, a Celtic ugyanis elnyerte az UEFA fair play-díját szurkolóik sevillai példás viselkedése miatt. Mondtam neki, hogy az egész ország a visszatérésében reménykedik, és írtam neki egy személyes hangvételű levelet is."

Larsson ötödik idényét tölti a skót együttesnél, ahol több mint száz alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. A svéd nemzeti tizenegyben 73 alkalommal jutott szóhoz, és 24 gólt szerzett.