Az Eb előtt bizakodó a lett kapitány

Vágólapra másolva!
Aleksandrs Starkovs, a lett labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy csapata képes lesz meglepetést okozni a június 12. és július 4. között sorra kerülő portugáliai Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

"A futballban gyakran megesik, hogy a nagyok kikapnak a kicsiktől. Nem tartozunk az esélyesek közé, de nincs verhetetlen csapat" - fogalmazott a Kicker című német szaklapnak adott nyilatkozatában a tréner.

A magyarok csoportjából másodikként - a törökök elleni sikeres pótselejtező révén - továbbjutó lettek az kontinensviadal első szakaszában a németekkel, a hollandokkal és a csehekkel találkoznak.

"Elvben mindhárom együttes nagyon erős, de valamennyinek vannak gyengéi. Ezeket szeretnénk megtalálni" - mondta a 48 éves szakember, aki az ellenfelek játékának semlegesítését tartja a siker zálogának. "Egyébként tudjuk, hogyan lehet megnyerni egy-egy meccset. Vannak gyors játékosaink, akikkel remek ellentámadásokat lehet vezetni."

A lettek erőssége - kapitányuk szerint - az egység is. "Rudi Völler például sztárokkal, én egy családdal utazok majd Portugáliába" - érvelt Starkovs.