Martin Laursen (Dánia)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Martin Laursen, a dánok középhátvédje.
Vágólapra másolva!

Martin Laursen (Dánia)
Poszt: középhátvéd
Klub: AC Milan
Születési idő: 1977. július 26., Farvoug
Testsúly, magasság: 189 cm/85 kg
Válogatottság: 30 mérkőzés, 1 gól

Laursen 1977. július 26-án született, és első klubja a Silkeborg IF volt, amelynek első csapatában már az 1995-96-os idényben bemutatkozhatott, igaz, csak egy mérkőzés erejéig. A következő idényben viszont 12 összecsapáson kapott lehetőséget, és szép lassan bejátszotta magát a kezdő tizenegybe.

Az 1997-98-as bajnokságban végre megszerezte első élvonalbeli találatát, és bekerült a dán utánpótlás-válogatottba is. 1998 nyarán külföldre igazolt, a másodosztályú Hellas Verona vette meg, és első idényben meglehetősen keveset játszott Olaszországban, mindössze nyolc találkozón vetették be. A csapat ennek ellenére feljutott a legjobbak közé, és Laursen itt már több lehetőséget kapott: 19 találkozón lépett pályára, és két alkalommal gólt is szerzett: egyiket az Internazionale, egyet pedig a Milan ellen.

Teljesítményére a nagyválogatottnál is felfigyeltek, és így 2000. március 29-én a portugálok ellen bemutatkozhatott a nemzeti tizenegyben. Az Európa-bajnokságra utazó keretbe ennek ellenére nem került be. A torna után is kiemelkedően futballozott a Veronában, nem kis szerepe volt abban, hogy a Hellas megmenekült a kieséstől.

2001 nyarán a Parma vette meg őt, hogy egyből tovább is passzolja a Milannak. A kettős csapatcsere azonban nem zavarta meg, Milánóban is ugyanolyan jól futballozott, mint előzőleg a Veronában, de aztán Alessandro Nesta leigazolása után kiszorult a kezdő tizenegyből.