Carlos López Marchena (Spanyolország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Carlos López Marchena, a spanyolok középhátvédje.
Vágólapra másolva!

Carlos López Marchena (Spanyolország)
Poszt: középhátvéd
Klub: Valencia CF
Születési idő: 1979. július 31., Las Cabezas
Testsúly, magasság: 183 cm/78 kg

A Sevillához közeli Las Cabezasban született, és pályafutását az andalúz fővárosban kezdte el. Az FC Sevila játákosaként 18 esztendősen mutatkozott be a felnőttek között, a Segunda Divisiónban, és az 1997-98-as szezonban 17 mérkőzésen lépett pályára.

A következő pontvadászatban csak egy meccsel játszott többet, ám így is megszerezte első találatát. Az együttes feljutott a legjobbak közé, és Marchena 1999 augusztusában a Real Sociedad ellen bemutatkozhatott a legjobbak között.

Nem nyújtott rossz teljesítményt, összesen 32 találkozón szerepelt, de a csapat kiesett a Primerából, ám a Marchena nem tartott a többiekkel a máasodosztályba, hiszen a portugál Benfica csapott le rá. Lisszabonban csak egy szezont töltött el (húsz bajnokin két gólt rúgott a luzitámoknál), mert 2001 nyarán bejelentkezett érte a Valencia.

Első idényében többnyire kiegészítő embernek számított, csupán 16 mérkőzésen vetették be, de ez is elég volt ahhoz, hogy meghívót kapjon a válogatottba: a nemzeti csapatban 2002 augusztusában, a Puskás Ferenc Stadionban mutatkozott be. A legutóbbi idényben már több lehetőséget kapott, mostanra pedig a válogatottban is alapemberré nőtte ki magát.