Gondokkal küzdenek a foci-Eb szervezői

Vágólapra másolva!
Öt hónappal a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság előtt a stadionok készen állnak, a hazai szurkolók már alig várják a rajtot, ám a szervezőbizottságnak még rengeteg feladatot kell megoldania. Kicsi a repülőterek kapacitása, még építik a pályákhoz vezető utakat, kevés a szállodai férőhely, virágzik a feketepiac, és a rendőrség biztonsági kérdésekben nem elég felkészült.
Vágólapra másolva!

"Tény, hogy rá kell lépnünk a gázra" - ismerte el Marin Kallen, a szervezők irányítója, az európai (UEFA) és a portugál szövetség (FPF) által az Eb-re létrehozott ügynökség vezetője.

Az egyik legnagyobb gond a várhatóan 500 ezer külföldi látogató elhelyezése. A három polgári repülőtér túl kicsi, ezért két katonai létesítményt is szeretnének igénybe venni a szervezők Lisszabonban és Portóban. A tíz új stadion és a teljesen felújított régi bragai pálya esetében nem megfelelő az infrastruktúra, nincsenek parkolók, a szurkolóknak jelen állás szerint az autópályáról gyalogolniuk kell a meccsek helyszínére. Több stadionban a gyepszőnyeget is ki kell cserélni.

Az interneten eközben négyszámjegyű dollárösszegekért kínálják már a jegyeket. A rendőrség amiatt is aggódik, hogy így azokhoz a huligánok is könnyen hozzájuthatnak.