Niclas Jensen (Dánia)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Niclas Jensen, a dánok balhátvédje.
Vágólapra másolva!

Niclas Jensen (Dánia)
Poszt: balhátvéd
Klub: Borussia Dortmund
Születési idő: 1974. augusztus 17., Koppenhága
Testsúly, magasság: 180 cm/82 kg
Válogatottság: 25 mérkőzés

Első egyesülete a Lyngby FC volt, meglehetősen fiatalon bekerült az első csapatba, már az 1992-93-as idényben bemutatkozott az élvonalban, 12 mérkőzésen lépett pályára, sőt, két gólt is szerzett.

Innentől kezdve alapember volt a klubnál, bár a gólszerzés már nem ment ilyen jól neki - igaz, balhátvédként nem is ez volt a fő feladata. Az 1995-96-os bajnokságban viszont ismét belelendült, háromszor volt eredményes, és teljesítményére külföldön is felfigyeltek: 1996 decemberében a PSV Eindhoven vette meg.

Hollandiában azonban nem sikerült beverekednie magát a kezdő tizenegybe, egy év elteltével visszatért Dániába, az FC Köbenhavn együtteséhez. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen rövidesen bekerült a válogatottba, ahol 1998 augusztusában mutatkozott be.

A fővárosi csapatban meghatározó játékos maradt (2001-ben bajnoki címet is nyert a gárdával), de a válogatottban akkor még nem tudott tartósan megkapaszkodni. Erre csak azután került sor, hogy 2002 januárjában az akkor másodosztályú Manchester Citybe igazolt.

Ott volt a legutóbbi világbajnokságon is, ahol három találkozón szerepelt, majd a Premiershipben játszhatott. 2003 nyarán némileg váratlanul a Borussia Dortmund vette meg, így jelenleg a Bundesligában szerepel.