Míchel Salgado (Spanyolország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Míchel Salgado, a spanyolok jobbhátvédje.
Vágólapra másolva!

Míchel Salgado (Spanyolország)
Poszt:
jobbhátvéd
Klub: Real Madrid
Születési idő: 1975. október 22., As Neves
Testsúly, magasság: 173 cm/73 kg

A királyi gárda jobbhátvédje a Celta Vigo együttesében kezdte pályafutását, húszévesen mutatkozott be a spanyol élvonalban az 1994-95-ös szezonban. A vigóiak akkor még csak stabil középcsapatnak számítottak a Primerában, ráadásul Salgado nem tudta tartósan beverekedni magát a kezdő tizenegybe - egy évre kölcsön is adták a Salamancának, ahol rendszeres játéklehetőséghez jutott, és sokat fejlődött.

1997-ben visszakerült a Celtához, és innentől kezdve már alapember volt a galíciaiaknál, bár először azzal vált közismertté, hogy egy elkésett belépőjével súlyos sérülést okozott az akkoriban az Atlético Madridban futballozó Juninho Paulistának, aki emiatt maradt le az 1998-as világbajnokságról.

Később azonban egyre inkább remek teljesítményéről cikkeztek, a válogatottban is bemutatkozhatott, és bár az Arsenal is élénken érdeklődött iránta, végül a Real Madrid ajánlatát fogadta el 1999-ben. Azóta kihagyhatatlannak számít a Real védelmének jobb oldaláról, és kétszeres BL-győztesnek mondhatja magát.