Jorgosz Szeitaridisz (Görögország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Jorgosz Szeitaridisz, a görögök jobbhátvédje.
Vágólapra másolva!

Jorgosz Szeitaridisz (Görögország)
Poszt: jobbhátvéd
Klub: Panathinaikosz
Születési idő: 1981. július. 4., Pireusz
Testsúly, magasság: 185 cm/ 79 kg

Igazi labdarúgó-családból származik, hiszen nagyapja, édesapja és nagybátyja is élvonalbeli futballista volt Görögországban. Akárcsak apja, Dimitrisz, ő is a Pas Jannina együttesében kezdte pályafutását, és már 17 évesen bemutatkozott a felnőttek között, az 1998-99-es szezonban hat találkozón játszott a másodosztályban.

A következő idényben kulcsszerepe volt abban, hogy a klub feljutott a legjobbak közé, majd az élvonalban is remekül szerepelt, első tíz mérkőzésén jobbhátvéd létére kétszer is betalált. 2001 januárjában le is igazolta őt a Panathinaikosz, amely ötéves szerződést kötött vele, és Szeitaridisznek nem voltak beilleszkedési gondjai: pár hónappal később a Bajnokok Ligájában pazar gólt rúgott a Manchester Unitednek.

Ekkor még csak az utánpótlás-válogatott tagja volt (a 21 éven aluliakkal szerepelt a 2002-es Európa-bajnokságon), de 2002 februárjában a nagyválogatottban is bemutatkozhatott, és azóta onnan is kiszoríthatatlan.

Tavaly nyáron klubja az AS Monaco és a Valencia ajánlatát is visszautasította, idén azonban valószínűleg már nem fogják tudni megtartani, többek között a Liverpool és a Newcastle United is hívja. Remek rugótechnikával rendelkezik, amit a beadásoknál és a távoli lövéseknél is kihasznál.