Vagyim Jevszejev (Oroszország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Vagyim Jevszejev, az oroszok jobbhátvédje.
Vágólapra másolva!

Vagyim Jevszejev (Oroszország)
Poszt: jobbhátvéd
Klub: Lokomotiv Moszkva
Születési idő: 1976. január 8., Moszkva
Testsúly, magasság: 180 cm/ 82kg
Válogatottság: 6 mérkőzés, 1 gól

Majd mindegyik moszkvai nagycsapatot megjárta, mielőtt a Lokomotivnál kötött volna ki. A Dinamo sportiskolájában kezdte pályafutását, majd 16 esztendősen a Szpartakhoz igazolt.

Két éven keresztül a tartalékok között futballozott, majd fölkerült az első csapathoz, amellyel négy bajnoki címet is szerzett, 1998-ban pedig elődöntőt játszott az UEFA-kupában. Ugyanebben az évben tagja volt az U21-es válogatottnak, amely a negyeddöntőig jutott az Európa-bajnokságon.

Az év második felében rövid időre kölcsönadták a Torpedo Moszkvának, majd 2000 elején végleg megszabadultak tőle, miután eladták a Lokomotivnak. Ekkor már válogatottnak számított, hiszen a szbornajában 1999-ben debütált, de ezt követően sokáig nem vették figyelembe a nemzeti csapatnál.

A Lokomotiv színeiben különösen 2002-ben remekelt, ekkor a bajnokságban hétszer volt eredményes, de betalált a Bajnokok Ligájában is. Az utóbbi időben került vissza a válogatottba, és itt rögtön főszerepet vállalt: a Wales elleni pótselejtezőn az első meccsen durván belekönyökölt Giggsbe, de megúszta lap nélkül, a visszavágón pedig ő fejelte a továbbjutást érő találatot.