Oliver Kahn (Németország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Oliver Kahn, a németek kapusa.
Vágólapra másolva!

Oliver Kahn (Németország)
Poszt: kapus
Klub: Bayern München
Születési idő: 1969. június 15., Karlsruhe
Testsúly, magasság: 188 cm/87 kg
Válogatottság: 65

Jelenleg kétségtelenül ő a világ egyik legjobb kapusa, és a német válogatott talán egyetlen világklasszis futballistája. Meglehetősen sokáig kellett várnia arra, hogy ő legyen az első számú portás a Nationalelfben, pedig már 1995-ben bemutatkozott a nemzeti tizenegyben, de még az 1998-as világbajnokságon is csak kispados volt.

Pályafutását az utánpótlásáról híres Karlsruhében kezdte, és a nemzetközi közvélemény akkor figyelt fel rá, amikor a KSC-vel egészen az UEFA-kupa elődöntőjéig menetelt. Nem sokkal később megvette őt a Bayern, és a bajor nagycsapatban is kulcsjátékos lett. Kiváló reflexei vannak, a bravúrok mellett pedig egyenletes, megbízható teljesítményt nyújt. Igazi csapatember, minden idegszálával a győzelemre tör, és az elveszettnek tűnő helyzetekben is fel tudja tüzelni csapattársait.

Hatalmas győzni akarása miatt néha elveszíti a fejét, és agresszív stílusa miatt többször is konfliktusba keveredett már az ellenfelekkel, ami miatt sokan nem szeretik, de kétségtelen, hogy a pályán nyújtott teljesítménye elsőrangú. Nem véletlenül ő a német válogatott csapatkapitánya.