Angliával került egy csoportba az Eb-címvédő

Vágólapra másolva!
A portugál fővárosban elkészítették a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság 16 fős mezőnyének csoportbeosztását. A sorsolás érdekessége, hogy ismét egy csoportba került a selejtezőn már megmérkőző Hollandia és Csehország, egymás ellen lép pályára két skandináv (Svédország, Dánia) és két ibériai együttes (Spanyolország, Portugália), míg a címvédő franciák Angliával meccselhetnek.
Vágólapra másolva!

A 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása
A csoport: Portugália, Görögország, Spanyolország, Oroszország
B csoport: Franciaország, Anglia, Svájc, Horvátország
C csoport: Svédország, Bulgária, Dánia, Olaszország
D csoport: Csehország, Lettország, Németország, Hollandia

Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott szövetségi kapitánya örömmel nyugtázta, hogy csapata a címvédő Franciaország ellen vívja első csoportmérkőzését a jövő évi Európa-bajnokságon.

"Azt hiszem, hogy a franciák elleni találkozó nagyon nagy mérkőzés lesz. Le tudjuk őket győzni, ha az elképzeléseim szerinti futballt mutatjuk be. Természetesen a francia együttes a csoport és az Eb egyik legnagyobb favoritja, és az újságírók, valamint a szakemberek közül is sokan úgy gondolják, hogy bejutnak a fináléba. Azonban mi is reménykedünk a saját továbbjutásunkban és a végső győzelemben. De a kontinensviadalon nincs könnyű ellenfél" - mondta a svéd szakember.

Otto Baric, a horvátok szövetségi kapitánya kijelentette, hogy nagyon nehéz csoportba került csapata. "A franciák a címvédők, az angolok trónkövetelők és a svájciak sem lebecsülendők" - mondta Baric. A szakvezető szerint a horvát csapatnak saját kezében van a sorsa, s kulcsfontosságú lehet egy jó rajt a svájciak ellen. Baric elismerte: a franciák és az angolok esélyesebbek a továbbjutásra, mint saját együttese.

Érdemes lesz odafigyelni a német-holland párharcra is, a két ősi rivális presztízscsatája a D csoport legnagyobb csemegéjének ígérkezik. A hollandok 1974-ben világbajnoki döntőt veszítettek a németekkel szemben, majd a számukra aranyérmet hozó 1988-as kontinensviadalon - szintén Németországban - álltak bosszút a házigazdákon. Az 1990-es olaszországi vb-n lejátszott mérkőzésükön Frank Rijkaard leköpte Rudi Völlert: mind az FC Barcelona jelenlegi holland edzőjét, mind pedig a németek mostani szövetségi kapitányát kiállították.

"A szerencsénk ezen a sorsoláson elhagyott bennünket. Nálam egyébként a cseh válogatott a titkos favorit. Majd szép csendben legyőzik a hollandokat" - értékelt Günter Netzer, korábbi sokszoros válogatott német játékos, aki jelenleg televíziós kommentátorként dolgozik.

A portugálok 1999. október 12-én kapták meg a rendezés lehetőségét, többek között a magyar-osztrák pályázat előtt. A 31 találkozót nyolc város tíz stadionjában bonyolítják le. A nyitómérkőzést június 12-én, a döntőt július 4-én játsszák.