Bemutatták a foci-Eb hivatalos labdáját

Vágólapra másolva!
Egy nappal a jövő évi futball Európa-bajnokság csoportjainak sorsolása előtt ünnepélyes keretek között mutatta be az adidas a portugáliai torna hivatalos labdáját, a Roteirót.
Vágólapra másolva!

A sportszergyátó cég által kifejlesztett játékszer legfőbb újdonsága, hogy varrás nélkül, hő általi ragasztási technológiával készült. Az elnevezés a híres felfedező, Vasco da Gama hajónaplójára utal, a készítők ezzel - és a mintázattal - az Eb házigazdái előtt tisztelegnek. A Roteiro 40 gyártási folyamaton keresztül készül el.

A labdát - amelyet a budapesti sajtótájékoztatón Ungár Anikó bűvész varázsolt elő - a legnagyobb sztárok, David Beckham, Zinadine Zidane, Raúl, Michael Ballack és Alessandro del Piero tesztelték, s mindannyian elégedetten nyilatkoztak róla, hasonlóan a magyar futball jelenlegi legjobbjához, a VfB Stuttgartot erősítő Szabics Imréhez.

Császári Attila, az adidas Budapest Kft. marketing igazgatója kiemelte, hogy a vállalat által a tavalyi koreai-japán világbajnokságra készített labdából több mint 6 millió darabot adtak el, a Roteiróval ezt szeretnék túlszárnyalni. A világot szimbolizáló labdát ezután földgömbtartóba helyezve átnyújtotta az Euro2004 házigazdáját képviselő Luis Filipe Carrilho de Castro Mendesnek, Portugália magyarországi nagykövetének.