Vágólapra másolva!
Noha majdnem egy félidőn keresztül úgy tűnt, a Fradi képes lehet a bravúrra a bajnoki címvédő Domino-BHSE ellen a férfivízilabda-bajnokság első idei fordulójában, végül mégis magabiztos győzelmet aratott Kovács István együttese.

eredmény, férfivízilabda-bajnokság, 9. forduló
Domino-BHSE - FTC-Betonút 14-8 (2-2, 4-3, 4-1, 4-2)
Kőér utca, 200 néző
V.: Kosztolánczy, Madarasi
Domino-BHSE: Gergely, Györke, Bárány 1, Benedek, Biros 3, Fodor, Hárai 2, Kiss G. 3, Kovács O., Molnár T. 2, Paján 1, Szabó, Tóth 2, Vári.
Ferencváros: Baksa, Szécsi, Bánhidy, Binder 1, Ferkó 1, Gulyás, Katonás 4, Létay, Monostori, Nitsovits, Süveges, Takács 1, Weszelovszky 1.
kiállítások: 12, illetve 12 perc
büntetők: -, illetve 1/1
előnyök: 6/4, illetve 6/1.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy az várható volt, Domino-találattal: a gólos sorát Kiss Gergely nyitotta meg. A Fradi azonban egy percig sem játszott alárendelt szerepet, a vendégek ezt főleg Szécsi remeklésének köszönhették. A válogatott hálóőr közeli és távoli lövéseket egyaránt védett, a mezőnyben pedig Katonás remekelt.

A vendégek olyannyira jól tartották magukat, hogy a 14. percben a vezetést is átvették. Nem tartott azonban sokáig az öröm, hiszen a Fradi több hibát is elkövetett, amit a Domino kíméletlenül kihasznált.

A bajnoki címvédő ugyan támadásban kicsit fásultan játszott, a szerencse sem állt mindig a Honvéd-játékosok mellé (Benedek kétszer egymás után a kapufát találta el), ám védekezésben remekül teljesítettek Birosék.

Ennek köszönhetően visszaesett a Ferencváros, Kovács István tanítványai pedig sorra szerezték a találatokat. A mérkőzés végén már nem volt egy súlycsoportban a két csapat, így a Domino 14-8-as győzelmet aratott és továbbra is veretlen a bajnokságban.

további eredmények
Neptun VSC - Legrand-Szentesi VK 6-17 (0-4, 1-4, 2-5, 3-4)
BVSC - OSC-Kaposvár 15-10 (3-4, 4-2, 3-2, 5-2)

Mobilpress