Vágólapra másolva!
Keddtől csütörtökig négycsapatos vízilabda-viadalnak ad otthont a Hajós Alfréd Sportuszoda. A margitszigeti létesítményben a Sziget Grand Prix elnevezésű versenyen a házigazda Dermax-UTE-VB Leasing mellett a magyar bajnok Domino BHSE, az orosz Szintez Kazany és a szerb-montengrói VK Partizan-Raiffeisen Beograd száll medencébe. Ismerkedjünk meg a résztvevőkkel!

Az UTE vízilabda-szakosztályának kezdeményezésére 2004-ben került első alkalommal megrendezésre a Sziget Grand Prix. Ekkor még az utánpótlás korosztály előcsatározásokból és egy döntőből álló versenysorozatát jelentette az esemény.

2005 januárjában már a világ élvonalába tartozó csapatok alkották a torna mezőnyét. A háromnapos megmérettetésből a Brendon-Eger került ki győztesen, megelőzve a Partizan Beograd és a berlini Spandau 04 csapatait. A torna legjobb játékosává Petar Trbojevicet (CN Barceloneta), legjobb kapusává Alekszander Csigirt (Spandau 04) választották, míg a gólkirálynak járó serleget Varga Dániel (Vasas) vehette át.

A Sziget Grand Prix 2006-os kiírása a tavaly megkezdett hagyományt folytatja, és rögtön az év elején számos olimpiai és világbajnok játékost a soraiban tudó csapatok mérkőzéseit kínálja a vízilabda-szerető közönségnek. Az ezúttal négycsapatos mezőnybe két magyar (a Domino BHSE és a Dermax-UTE-VB Leasing), valamint két külföldi (a Partizan Beograd és a Sintez Kazany) kapott meghívást.

"Elsősorban a Sziget Grand Prix-nek rendeljük alá a hét edzésprogramját, csupán szerdán lesz egy lélegzetvételnyi pihenés. A tornától azt várom, hogy a különböző taktikai elemeket tovább csiszoljuk és pontosítsuk a védekezésünket, illetve az emberelőny kihasználási százalékunkon javítsunk. Ez utóbbi az egyik legfontosabb feladatunk most. A torna mellett kihasználva az alkalmat, két edzőmérkőzés is szerepel terveink között az orosz Kazany ellen" - nyilatkozta az Újpest szurkolói honlapjának Petrovics Mátyás vezetőedző.