Vágólapra másolva!
Mostantól márványtábla őrzi a női vízilabda 2005-ös magyar világbajnokainak nevét a Margitszigeten: a 13-ak dicsőségét megörökítő feliratot hivatalosan csütörtökön leplezték le a Hajós Alfréd uszoda előcsarnokában, ott, ahol a falakon a sportág megannyi nagy klasszisának, olimpiai és vb-aranyérmesének neve is olvasható.

Az avatóünnepségen Martin György, a szövetség elnöke méltatta a női szakág sikereit, így az idei hatalmas diadalt, a nyáron Montrealban kiharcolt világbajnoki elsőséget.

Beck György alelnök, a "hölgyrészleg" szövetségi vezetője arról szólt, hogy a lányok magasra tették a mércét, immár különösen indokolt szakmai elvárás velük szemben, hogy a világversenyeken legalább elődöntősök legyenek.

Stieber Mercedes csapatkapitány, aki két napja még olasz bajnokit vívott, egyértelművé tette, hogy ők maguk is mindenkori alapfeladatnak tekintik a négy közé jutást, s ha lehet, éremmel szeretnének hazatérni a nyáron Kínában esedékes Világkupáról ugyanúgy, mint a szeptemberi belgrádi Európa-bajnokságról.

A ceremónia fotózással zárult, néhány csapatkép erejéig természetesen összeállt a búcsúzó - szerződését családi okok miatt meghosszabbítani nem kívánó - szövetségi kapitány, Faragó Tamás és a válogatott. Alighanem közös véleményként fogalmazódott meg: kár a búcsúért, hiszen együttes pályafutása zenitjére érkezett a sikerkapitány és sikercsapata.

Az, amelynek tagjaira a Hajósban immár márványtábla is felhívja a figyelmet: Benkő Tímea, Brávik Fruzsina, Drávucz Rita, Horváth Patrícia, Kisteleki Dóra, Pelle Anikó, Serfőző Krisztina, Stieber Mercedes, Takács Orsolya, Tomaskovics Eszter, Tóth Andrea, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina - 2005 világbajnokai.