Vágólapra másolva!
Szilágyi Péter váltja a posztot betölteni már nem kívánó Faragó Tamást az idén világbajnoki címet szerzett nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitányi tisztében.

Erről a Magyar Vízilabda Szövetség szerdai elnökségi ülésén döntött. Szilágyi mellett pályázott még Fekete Szilveszter korábbi válogatott kapus, az egyiptomi válogatott korábbi kapitánya, legutóbb az OSC vezetőedzője és az Amerikában dolgozó Tóth Gyula is, akinek megkésve érkezett be ugyan a pályázata, de jelentkezését elfogadták.

Az elnökség végül nagy többséggel szavazott bizalmat Szilágyinak, kilencből heten voksoltak rá. A megállapodás, amelynek részleteit még ezután dolgozza ki Martin György elnök és szűkebb stábja Szilágyi Péterrel, a 2008-as olimpia selejtezőinek végéig szól.

Ezzel együtt az elnökség úgy foglalt állást, hogy a megállapodásba bele kell venni: a magyar női válogatottnak a jövő évi világversenyeken, tehát a kínai Világkupán és a belgrádi Európa-bajnokságon is a legjobb négy között kell végeznie.

Szilágyi Péter 39 éves, 1996 és 1998 között az Eger vezetőedzője volt, majd négy éven át Dél-Afrikában edzősködött, 2002 óta dolgozik Új-Zélandon, ahol jelenleg is ő tölti be a női válogatottnál a programigazgatói és szövetségi kapitányi tisztet.