Vágólapra másolva!
Bejutott a montreali világbajnokság elődöntőjébe a címvédő magyar férfivízilabda-válogatott, miután a negyeddöntőben magabiztosan, 8-4-re verte Spanyolországot.

Negyeddöntő:
Magyarország - Spanyolország 8-4 (3-1, 3-0, 1-1, 1-2)
a magyar góldobók:
Madaras, Molnár, Biros 2-2, Kásás, Steinmetz 1-1

Ha pontos a pólóstatisztika, most 90. alkalommal találkozott egymással a két ország férfiválogatottja, s a mérleg az újabb ütközet előtt magyar szempontból így festett: 8 döntetlen és 22 vereség mellett 59 győzelem. Ráadásul az eddigi utolsó találkozón is Kásás Tamásék diadalmaskodtak, méghozzá a múlt havi, spanyolországi Világliga-selejtezőn 13-12-re. Vagyis a Kemény Dénes igazgatta csapat számára a "számtani feladat" ekképpen hangzott: meg kell szerezni a 60. győzelmet is, mert akkor megvan az elődöntőbe jutás. Meglett.

Igaz, spanyol góllal indult, aztán viszont a már-már felhorgadó indulatokat csillapítandó Molnár Tamás - szemkápráztató adogatássorozat méltó lezárásaként - remek találattal egyenlített, majd Madaras Norbert balja villant emberelőnyből - kétszer is egymás után (3-1).

A második hét percet Fodor Rajmund zúgó kapufája vezette be, Kásás Tamás viszont pontos volt: toronydaruként kiemelkedve, egy ütemet várva zúdította a negyedik magyar gólt a spanyol kapuba. Aztán Biros Péter gondolt egyet, s a "világ végéről" bombázott tökéletesen (5-1). A hatodik - mert hát ismétlés a tudás anyja - az első találat reprodukciója volt, s Molnár megint tökéletes befejezőembernek bizonyult (6-1).

A "második félidő" nyitórészében annyiban változott a játék képe, hogy egyfelől az addigi esőből rút zivatar kerekedett, másfelől több magyar lehetőség is kimaradt, Biros 4 méteresét például kivédte a spanyol kapus. 6-2-nél persze ki más, mint Biros pótolta mulasztását (7-2).

A zárónegyedben magyar részről a látványé lett a főszerep, de a hatékonysággal már baj volt, a szépséges megoldásokból rendre nem született gól (kivéve Steinmetz nagyszerű ejtését), a spanyolok viszont kétszer azért betaláltak, ám ez a lényegen mit sem változtatott: győzött a jobbik csapat, elődöntős Magyarország!

A Kemény-csapat ellenfele Görögország lesz, miután a görögök a negyeddöntők záró mérkőzésén 13-9-re legyőzték Olaszország együttesét. A mérkőzés csütörtökön budapesti idő szerint 22:30 órakor kezdődik.

további negyeddöntős eredmények:
Görögország - Olaszország 13-9
Horvátország - Oroszország 6-4
Szerbia-Montenegró - Románia 10-8

az elődöntők programja (péntek)
Horvátország - Szerbia-Montenegró 2.15
MAGYARORSZÁG - Görögország 3.30