Vágólapra másolva!
Gulyás Róbert csapata, a török Ülker Istanbul 22 pontos vereséget szenvedett hazai pályán a címvédő izraeli Maccabi Tel-Avivtól a férfikosárlabda-Euroliga második szakaszának hatodik, egyben utolsó fordulójában.

A negyeddöntőről már korábban lemaradt török együttesben a magyar center közel 15 percnyi játéklehetőséget kapott, ez idő alatt pedig két pontot és egy lepattanót szerzett. A középdöntő utolsó játéknapja előtt már csak a G csoportban nem volt ismert a két továbbjutó.

A drámai végjáték után - amelyet követően mind a négy együttes három győzelemmel és három vereséggel zárt - az egymás elleni összevetésből a görög Panathinaikosz és a török Efes Istanbul jött ki jól a múlt héten még kedvezőbb pozícióban álló olasz Benettonnal és horvát Cibona Zagrebbel szemben.

Eredmény, 6. forduló, E csoport:
Ülker Istanbul (török) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 66-88

A negyeddöntő párosítása:
FC Barcelona (spanyol) - Real Madrid (spanyol)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) - Olimpiakosz (görög)
CSZKA Moszkva (orosz) - Efes Istanbul (török)
Panathinaikosz (görög) - Vitoria (spanyol)

A Vitoriában szereplő Dávid Kornél révén lesz magyar szereplője is a további küzdelmeknek. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcok első mérkőzéseire április 4-én, a második összecsapásokra két nappal később, míg az esetleges harmadik meccsekre április 13-án kerül sor.

A sorozat négyes döntőjének (Final Four) április 28. és 30. között Prága ad otthont.