Vágólapra másolva!
Mindkét Euroligából kiesett csapat, a címvédő MiZo Pécs és a házigazda MKB-Euroleasing Sopron is javíthat renoméján az 50. nőikosárlabda Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjében.

A külön ágra került két elitalakulat már bizonyosan felemás idényt zár, hiszen bravúrral vagy "kikövezett úton", de mindkettőnél a kontinenssorozat Final Fourja volt a cél. A két sikerig tartó negyeddöntőben viszont egy-egy otthoni fiaskó megpecsételte a sorsukat, így már csak az NB I-ben, illetve a kupában vigasztalódhatnak.

A tavaly bronzérmes soproniak mellett szól természetesen a hazai pálya előnye, pécsi diadalt sejtet ugyanakkor az, hogy az elmúlt 10 alkalomból nyolcszor a Rátgéber-alakulat emelhette magasba a trófeát. A két gárda vasárnap, a bajnoki alapszakasz utolsó fordulójában találkozott legutóbb, akkor a Pécs hazai pályán 87-54-re lemosta ellenfelét.

Ami a "mellékszereplőket" illeti, a fővárost képviselő - és utoljára 1995-ben diadalmaskodó - BSE és a 2004-ben házigazda Szeged egyaránt bravúrral juthat csak be a vasárnapi végjátékba. A kétnapos rendezvényre a kombinált belépők 1500-2200 forintba kerülnek.

Az MK Final Four menetrendje
szombat, elődöntő:
MKB-Euroleasing Sopron - BSE-ESMA 17.45
MiZo Pécs - Szeviép-Szeged 20 ó

vasárnap:
a 3. helyért 15.30
döntő 18