Vágólapra másolva!
Győrött rendezik meg február 15-én az Audi Hungaria női All Star-kosárlabdagálát, amelynek főmérkőzéseként a magyar válogatott az idegenlégiósok ellen lép pályára.

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, a szervezőbizottság vezetője elmondta: az egyetemi csarnokban három mérkőzést tekinthetnek meg az érdeklődők. Először a helyi Rába Quelle Foton utánpótlása mutatkozik be, majd a győri közéleti válogatott játszik a Várkonyi Attila vezette "Sztárok csapatával", amelyben várhatóan pályára lép Vujity Trvtko és Zsolnay Gyöngyi is.

A fő attrakció a magyar válogatott - idegenlégiósok találkozó lesz, amely 19 órakor kezdődik. A hazaiakat természetesen Sterbenz Tamás szövetségi kapitány irányítja, a légiósok gárdáját pedig Rátgéber László, a MiZo Pécs mesteredzője vezeti.

Nyíri Dezső, a női liga elnöke hozzátette: a második alkalommal sorra kerülő gálán szereplő magyar keret többé-kevésbé ismert, új játékosként mutatkozhat be a győri Koncz Judit. A légiósok sötét színű klubmezükben lépnek pályára. Jegyek 500 és 1000 forintos áron január 28-tól kaphatók Győrött több helyszínen, illetve igényelhetők a liga honlapján is.

A rendezvény keretében díjazzák a tavaly a magyar szövetség által az év legjobbjának választott soproni Károlyi Andreát és az elmúlt évi Euroliga 4. legjobbját, a pécsi Iványi Dalmát. Egy szerencsés néző megpróbálkozhat az Auchan Magyarország által szponzorált egymillió forintos dobással: a büntetőterületen belülről első kísérletre a pálya másik oldalán található gyűrűbe kell dobnia a labdát.

A továbbiakban négy város - Győr, Sopron, Szeged, Pécs - képviselőinek részvételével rendezik meg a kétlabdás versenyt, amelyben egy-egy klubvezető és játékos alkot közös csapatot. A légiósok kerete a közönség szavazatai alapján alakul ki, voksolni február 5-ig a női liga (www.noikosar.hu) és a Kisalföld (www.kisalfold.hu) honlapján is lehet.

Akikre szavazhatnak:
irányítók: Miljana Musovic (BSE-ESMA), Patechia Hartman (Szolnoki NKK), Diamond Allen Koen (Kanizsa DKK), Nikki Teasley (MKB-Euroleasing Sopron)
bedobók: Angela Djelmis (DKSK), Vickie Johnson (MiZo Pécs), Amra Dapo (MiZo Pécs)
magasbedobók: Michaela Moua (Zala Volán-ZTE), Bianca Vescan (Atomerőmű-Szekszárd), Olekszandra Gorbunova (MKB-Euroleasing Sopron)
erőcsatárok: Mina Maksimovic (Szolnoki NKK), Rima Margeviciute (Rába Quelle Foton), Albena Branzova (MiZo Pécs), Jela Males (Zala Volán-ZTE)
centerek: Violeta VUkovic (Szeviép-Szeged), Viera Libicova (Zala Volán-ZTE), Jekatyerina Liszina (MiZo Pécs), Kaayla Chones (BSE-ESMA), Daniela Varda (Atomerőmű-Szekszárd), Ivana Matovic (MKB-Euroleasing Sopron)