Vágólapra másolva!
A bajnok és kupagyőztes MiZo-Pécsi VSK-tól érkező Keller Annamáriával tovább erősödött az NB I-ben bronzérmes Diósgyőr nőikosárlabda-csapata. A baranyaiak saját nevelésű, 28 éves, 189 centis válogatott centere egy idényre kötelezte el magát az Európa Kupában is érdekelt klubhoz.

Egy esztendeig biztosan nem pécsi színekben szerepel Keller Annamária, aki a következő idényben a Diósgyőr nőikosárlabda-csapatát erősíti. A center az elmúlt nyáron összeszedett sérülését követően kevés játéklehetőséghez jutott a bajnokcsapatban Vilipic, Béres, Branzova és Lisina mellett, és idén nyáron a klub vezetésével való egyeztetés után a nagyobb játéklehetőség miatt a távozás mellett döntött.

"Azzal váltunk el Mackótól, hogy egy év múlva megint tárgyalóasztalhoz ülünk, és amennyiben úgy alakul, ismét a MiZo-Pécsi VSK soraiban szerepelhet a saját nevelésű játékosunk. A következő évi csapatunkban magas poszton olyan játékosok szerepelnek majd, akik mellett nem állítható biztosan, hogy a számára megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jutna" - nyilatkozta Rózsa Gábor, a klubügyvezetője a PVSK hivatalos honlapján.

"Volt külföldi ajánlatom is, de a Diósgyőr hívását fogadtam el, és a következő évet a DKSK-ban fogom eltölteni. Új szituáció lesz számomra egy új környezetben, új csapatban játszani. Szeretnék minél több játéklehetőséget a pályán, és ez alatt az új csapatomat minél jobb eredmények eléréséhez segíteni. Péccsel kapcsolatban én is csak azt tudom mondani: szeretnék még ebben a csapatban játszani" - mondta Keller Annamária.

A nemrég Eördögh Edittől megváló DKSK jó esélyekkel kezdheti meg nyár végén a felkészülést, hiszen Keller előtt a szintén expécsi Angela Djelmis, továbbá a télen Szolnokról érkezett Englert Orsolya, Fürész Emőke és Tapodi Péter vezetőedző is aláírt a következő szezonra.

[origo] / (MTI)