Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szekciójának (FIBA Europe) közlése szerint ősztől tizenkét magyar klubcsapat szerepelhet a kontinentális sorozatokban.

A férfiaknál négy versengést írnak ki: az Euroligát, a vélhetően más nevet kapó ULEB-kupát, az Európa Ligát felváltó Eurocup Ment (azaz férfi Európa-kupát) és a regionális Európa-kupából létrehozott Páneurópai-kupát. A nőknél maradt az Euroliga és az Európa-kupa, utóbbi térségeken alapuló lebonyolítási rendjét azonban megszüntették, és összevont szintre emelték.

"A férfi Európa-kupába két szabadkártyát kaptunk, amelyet az NB I döntősei, a Debrecen és az Atomerőmű vehetnek igénybe. A Páneurópai-kupában négy helyet biztosítanak a magyar együtteseknek, csakúgy, mint a hölgyeknél az Európa-kupában. Utóbbinál várhatóan minden hely elkel majd, hiszen a Diósgyőr, a Szeged, a BSE és a ZTE is jelezte már részvételi szándékát. Ami a női Euroligát illeti, valószínűsíthető a Pécs és a Sopron szerepvállalása" - tájékoztatta az MTI-t Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára.

A női Euroligában változás, hogy 21 helyett 16 gárda indul, amelyek október 19-én újból két nyolcas csoportban kezdik meg menetelésüket. A két magyar egyesület mellett Franciaország 3, Olaszország és Oroszország 2-2, míg Belgium, Csehország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Spanyolország 1-1 csapatot indíthat, egy szabadkártyát pedig a FIBA Europe oszt ki.

Az Albacomp Moszkvában intett búcsút az EK-naksportcsapatkosarlabda20050310azalbacomp.htmlMessze került a négyesdöntőtől a Szeged az EK-bansportcsapatkosarlabda20050223messze.htmlMég a bronzérem se jött össze a PVSK-nak az Euroligábansportcsapatkosarlabda20050424mega.html