Társoldalunk:

A paksiak kerültek közelebb a kosáraranyhoz

2005.06.08. 20:13

Az Atomerőmű SE 2-1-es vezetéshez jutott a férfikosárlabda NB I három sikerig tartó döntőjében, miután a harmadik mérkőzésen legyőzte a vendég Debrecent.

döntő, 3. mérkőzés:
Atomerőmű SE - Debreceni Vadkakasok 71-58 (19-19, 20-16, 21-9, 11-14)
Paks, 1000 néző
pontszerzők: Sitku 25, Smith 21, Kiss 10, Czigler 8, Mészáros 3, Melicie 2, Ridl 2, illetve Horvat 13, Thomson 10, Szendrei 9, Lee 8, Bukva 8, Trummer 7, Toya 3
Az állás: 2-1 az Atomerőmű javára

Nem a legjobb előjelekkel vágott neki az Atomerőmű a harmadik felvonásnak, hiszen az előző két mérkőzésen 24, illetve 20 pontot szóró Chris Monroe sérülés miatt nem vállalta a játékot. Az 1200 férőhelyes paksi csarnok érdekes módon ezúttal sem telt meg, noha a klubköltségen Tolnába utaztatott vendégtábor egy egész szektort "magára vállalt".

Valóságos pontesővel indult a meccs, hazai részről Czigler és a nyitónegyedben 11 pontig jutó Sitku, míg a túloldalon a kirobbanó formába lendülő Horvat remekelt, ráadásul a veterán Bukva center létére triplával mutatkozott be.

A folytatás a gyors támadásokkal operáló házigazdák kedve szerint alakult, akik 3 percen át nem kaptak kosarat, és csakhamar hatpontos előnyre tettek szert. A első tíz perc gyilkos tempója elrontott dobásokban és figyelmetlen passzokban mutatkozott meg, a félidőben viszont főként Smith révén már 39-35 volt az állás.

A nagyszünet után Sitku - a mezőny legjobbja - bevágott még három hármast, Horváth Imre vezetőedző pedig cserékkel és időkéréssel akarta felrázni a szemlátomást gödörbe került Vadkakasokat. Igyekezete ellenére eldőlni látszott a találkozó, hiszen Toya és a többiek rendre betliztek a palánkok alatt, távolról pedig meg sem kísérelték a pontszerzést.

A záró játékrészben a mindent beleadó hajdúságiak csak 11 pontra tudták megközelíteni a különbséget higgadtan őrző piros-fehéreket, akik harmadik negyedbeli rohamuk alapján megérdemelten jutottak előnyhöz a párharcban.

Zsoldos András, az Atomerőmű vezetőedzője:
"Nagyon egységesen játszottunk, nem látszott meg rajtunk Monroe hiánya. Sitku és Smith átlagon felül teljesített, holnapután pedig a bajnoki címért utazunk Debrecenbe."

Horváth Imre, a Vadkakasok vezetőedzője:
"Eszetlen támadójátékunknak köszönhetjük ezt a kudarcot, ráadásul védekezésben sem tudtuk megvalósítani a megbeszélteket, és rengeteg triplát kaptunk. Otthon ki kell harcolnunk az ötödik meccset, ahol már bármi megtörténhet."

A negyedik mérkőzésre pénteken 18 órakor kerül sor Debrecenben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK