Vágólapra másolva!
Jól van, és hétfőn elhagyhatja a kórházat Földi Sándor, a Diósgyőri KSK nőikosárlabda-csapatának vezetőedzője, aki vasárnap, a MiZo-Pécsi VSK elleni bajnokin lett rosszul.

Amint arról Pécsi Balázs, a DKSK ügyvezetője tájékoztatta az [origo]-t, a "Sutyi" néven kosaraskörökben népszerű, vajdasági (Csantavér) születésű szakember - aki 2001-ben a Kaposvár férfi csapatát fennállása első magyar bajnoki címére vezette - már jobban érzi magát.

"A mestert vasárnap a miskolci megyei kórházba szállították, ahol agyérgörcsöt állapítottak meg nála. Földi Sándor egy pillanatra sem vesztette el eszméletét, mindvégig magánál volt, és hétfőre sokat javult az állapota. Ha minden jól megy, nem szenvedett semmiféle maradandó károsodást, és jelen állás szerint úgy tűnik, edzői pályafutását is folytathatja. Nagyon várjuk már, hogy újból elfoglalja helyét a kispadon."

"A tréner jól van, igaz, nem teljesen panaszmentes. Hétfő délután saját kérésére hazaengedjük. Vasárnap éjszaka komputertomográfos vizsgálatot végeztünk rajta, amely nem mutatott ki kóros elváltozást. A fenyegető agyi esemény elmúlt, maradandó károsodást nem szenvedett. A rosszullétet valószínűleg hirtelen vérnyomás-emelkedés okozta" - mondta el az MTI érdeklődésére Kaló Emil kardiológus főorvos, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház belgyógyászati osztályának vezetője.

Földi Sándor a vasárnapi találkozó harmadik negyedében a fejéhez kapott, és hosszan ápolni kellett, majd a kiérkező mentőben folytatták a kezelését, végül a megyei kórház belgyógyászatának kardiológiai intenzív osztályára szállították.

"Túlságosan felpörögtem, amit a játékosok provokáltak ki azzal a lélektelen produkciójukkal, ami nyújtottak. Úgy éreztem, valami megszakadt a tarkómnál, rettentően elkezdett fájni a fejem, azt ordítottam, "Adjanak valamit!" Meg voltam róla győződve, hogy agyvérzést kaptam" - nyilatkozta a Borsod Online-nak az edző, aki kedden már edzést tartana.

Ch. Gáll András [origo] - (MTI)