Vágólapra másolva!
Klubcsapata, a Tau Cerámica szerdai edzésén súlyos gerincsérülést szenvedett Dávid Kornél. A baszk együttes NBA-t is megjárt magyar center-bedobója nagy valószínűséggel porckorongsérvvel dőlt ki a sorból, a Tau honlapján közölt rögtönzött diagnózis szerint minimum három hónapos kényszerpihenő vár a 32 éves kosarasra, s a műtét sem kizárható. Mindez nagy csapás az alapszakaszt az ACB Liga élén befejező Tau számára, amely a rájátszás negyeddöntőjében a Joventut Badalonával találkozik.

A Tau honlapján úgy értékelik, hogy Dávid sérülésével a csapat négy oszlopa - a másik három a litván Macijauskas, s az argentin Nocioni, valamint Scola - közül kidőlt az egyik, ami honfitársunknak az utolsó hónapban mutatott pazar formáját látva nem is túlzó megállapítás.

Dávid a szezon mind a 34 bajnoki mérkőzésén játszott - rajta kívül csupán Sergi Vidal büszkélkedhet ilyen mérleggel -, meccsenként 30,9 percet töltött a parketten, mellyel rangelső, pontátlaga 13,8 - ezzel negyedik Scola (18,9), Macijauskas (18,5) és Nocioni (18,0) mögött. Mérkőzésenként 5,1 lepattanót szedett, 1,5 gólpasszt adott, mezőnyszázaléka 52%, büntetőszázaléka 82% volt.

A Tau nagy bajban van, mert Andrew Betts, a 207 centis brit center ugyancsak porckorongsérvvel, Macijauskas pedig combizomhúzódással dőlt ki, előbbi hetekre, utóbbi 12-15 napra.

a playoff párosítása:
Tau Cerámica - DKV Joventut
Adecco Estudiantes - Real Madrid
FC Barcelona - Auna Gran Canaria
Pamesa Valencia - Unicaja

(A párharcok jövő pénteken kezdődnek, és három nyerésig tartanak)

Ch. Gáll András