Vágólapra másolva!
A címvédő MiZo-Pécsi VSK négy kosarasának jogosulatlan szereplése miatt megóvta a csütörtöki bajnoki mérkőzést a Diósgyőri KSK.

"A meccsre elvileg április 14-én került volna sor, és a versenykiírás szerint az elhalasztott találkozón is csak azok léphettek volna pályára, akik az eredeti időpontban érvényes játékengedéllyel rendelkeztek. A PVSK viszont négy kadett korú játékos engedélyét április 14. után kérte ki" - mondta Honos Péter, a DKSK ügyvezető igazgatója.

A miskolciak azt is kifogásolják, hogy a legjobbjaik nélkül érkező - és az NB I középszakaszát már biztosan megnyerő - baranyai együttes részéről többször is hangoztatták a médiában az összecsapás érdektelenségét. Emiatt alig ezer néző látogatott ki a sportcsarnokba.

A 72-59-es hazai győzelemmel végződött mérkőzés folyományairól az MKOSZ versenybizottsága dönt majd.

Rózsa Gábor, a PVSK ügyvezető igazgatója értetlenül fogadta az óvás hírét: "A liga hivatalosan áttette 14-éről 21-ére a meccs 'alapidőpontját'. Ehhez képest történt egy egynapos halasztás, és ekkorra már megvolt minden engedélyünk. Furcsállom a diósgyőriek lépését, hiszen megnyerték az amúgy tét nélküli találkozót"- jelentette ki, hozzátéve: továbbra is feleslegesnek tartja a középszakaszt, már csak anyagi szempontból is. A miskolci túra például 250-300 ezer forintjába került a pécsieknek.