Vágólapra másolva!
A Kaposvár története során először hódította el a férfikosárlabda-Magyar Kupát, miután a székesfehérvári döntőben legyőzte a házigazda Albacompot.

Eredmény, döntő:
Kaposvári KK - Albacomp 83-81 (24-18, 25-24, 21-24, 13-15)
Székesfehérvár, 2200 néző
v: Váradi, Benczur, Papp
pontszerzők: Ivkovic 24, James 17, Simon 12, Dénes 11, Sanders 8, Filipovic 6, Varga 3, Trepák 2, illetve Bencze 21, Spivey 15, Fodor G. 15, Boros 13, Lapov 12, Góbi 3, Nyilas 2

A fantasztikus hangulató mérkőzésen 16-16-ig együtt haladtak a csapatok, majd a Kaposvár a pénteki elődöntőben 37 pontot szerző Simon kosaraival és az amerikai Sanders remek védőmunkájával hat pontra elhúzott.

A folytatásban a vendégek jól semlegesítették a fehérvári pontgyáros Spiveyt, aki helyett a center Bencze a palánk alól és középtávolról egyaránt kiválóan célzott. A negyed második fele egyértelműen az egységesebb és gyorsan támadó somogyiaké volt, akik egy 7-0-s sorozattal a nagyszünetben már 49-42-re vezettek.

Térfélcsere után Kmézics Zorán együttese több mint két percen át nem talált a gyűrűbe, ezalatt a vendéglátóként tavaly március óta veretlen hazaiak a nagy kedvvel játszó Bencze révén egyenlítettek, majd fordítottak. A Kaposvárban - amelyben az irányító Simon is visszaesett, Sanders pedig kipontozódott - a 38 éves Ivkovic tartotta a lelket, így a 30. percben hazai szempontból 66-70-et mutatott az eredményjelző.

A negyedik játékrész a házigazdák három és fél perces kosárszünetével kezdődött, majd az utolsó percnek 80-78-as vendégelőnyről vágott a két gárda. Az izgalmas hajrából végül a 2001-ben bajnok Kaposvár jött ki győztesen.

A két vezetőedző nyilatkozata:
Kmézics Zorán (Kaposvár): "Nem mindennapi dolog otthon legyőzni az Albacompot. Nagyon készültünk a kupadöntőre, határtalanul boldog vagyok."

Farkas Sándor (Albacomp): "A Kaposvár többet tett a sikerért, jobban lepattanózott, tördelte a játékot, gratulálok nekik."

Az MK Nestlé-KitKat négyes döntő végeredménye:
1. Kaposvári KK
2. Albacomp
3. Debreceni Vadkakasok
4. Gunaras KC-Dombóvár