Vágólapra másolva!
A Kaposvár hazai pályán fölényesen nyert az Albacomp ellen, míg a Debrecen nagy küzdelemben győzte le a vendég Körmendet a férfikosárlabda-NB I elődöntőjében.

Férfikosárlabda-NB I, elődöntő, 3. mérkőzés:
Kaposvári Klíma-Vill KK - Albacomp 91-69 (22-17, 24-26, 27-11, 18-15)
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1600 néző
vezette: dr. Vígh P., Ádám J.
Kaposvár: SIMON (13/3), DZUNICS (26/3), ARCHBOLD (16/9), De Gray (14), IVKOVIC (16). Csere: Filipovic (2), Varga R. (-), Szőke (4), Ágfalvi (-). Edző: Goran Miljkovic.
Albacomp: BOROS, LUKJANEC, Moseley (-), Bencze Z. (12), LAPOV (14). Csere: Góbi (6), Theisz (4), Halm (7/3), Matus (2). Edző: Farkas Sándor.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-6, 7. perc: 13-15, 14. perc: 30-24, 17. perc: 38-26, 24. perc: 57-49, 28. perc: 68-52, 33. perc: 75-58, 38. perc: 91-63.
Kipontozódott: Moseley (a 32. percben), Lukjanec (35. percben).
A párharc állása: 2-1 a Kaposvár javára.

Az elmúlt napokban a két klub között a sajtóban folyó csatározások kellő alapot adtak az elődöntő harmadik összecsapásához. Sajnos, a somogyiak felkészülése nem volt zavartalan, hiszen Dzunics Braniszlav édesapja halála miatt haza kellett, hogy utazzon. A válogatott kosaras ennek ellenére vállalta a mérkőzést, és elfoglalta helyét a kezdőötösben. A "kedvezőbb" hírt Sztojan Ivkovic szállította, miszerint felesége, a MiZo-Pécsi VSK csapatában játszó Ivkovicné Béres Tímea gyermeket vár. A kaposvári centerférj pedig érthető büszkeséggel és boldogsággal újságolta a hírt.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, aztán az iszonyú hőségben egymásnak estek a küzdő felek. Farkas edző ismét Lukjaneccel próbálkozott az amerikai Hart helyett. Az első percben Bencze kosarára Dzunics válaszolt hamar, ám Boros már 6-2-es vezetéshez juttatta az Albát. Óriási hangulatban zajlott az összecsapás, főleg a ritkán hibázó Dzunicsnak köszönhetően. Az ötödik percben Ivkovic ellen ítélt szándékos szabálytalanságot dr. Vígh játékvezető, Lapov pedig ötpontnyira növelte a vendégelőnyt. Még a negyed vége előtt beérte ellenfelét a Kaposvár, amely De Gray büntetőjével a vezetést is átvette. A szakaszsiker kivívásában a 13 pontig jutó Dzunics döntő érdemeket szerzett.

A folytatásban Lukjanec triplájával zárkózott az Alba, sőt Góbi 24-24-nél egyenlített is. Javított védekezésén a somogyi gárda, ez pedig újabb előnyt hozott a konyhára. Moseley képtelen volt a szabályok adta keretek között tartani Dzunicsot, ezért Theiszt állította a kaposvárira edzője. A tízes határt mégis Dzunics találatával érték el a hazaiak. A szünet előtt továbbra is kereste az ideális ötösét Farkas edző, s három perccel a vége előtt meg is találta. Ekkor a Lapov, Bencze kettős küzdött eredményesen a palánkok alatt. Miljkovic visszaküldte Ivkovicot, aki Szőke passzát értékesítette. A félidő Boros duplájával zárult, így 46-43-ról kezdődhetett a második játékrész.

A legnagyobb gondot továbbra is Lukjanec semlegesítése jelentette a hazai oldalon, ám ekkor már Archbold és Simon is hintett egy hármast. Frissítésként Moseley és Góbi érkezett a Fehérvárba, ám előbbi csak egy szándékos szabálytalansággal rukkolt elő. Remek szakaszt produkáltak a somogyiak, akik a sorra megszerzett labdákból eredményes ellenakciókat vezetve 68-52-ig húztak el. A felrepedt állal is oroszlánként harcoló Dzunics már a 20-as határt is elhagyta, így megnyugodva várhatta a zárószakaszt a Kaposvár.

A szervezetten és okosan kosárlabdázó hazaiak végül ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertek és csattanós választ adtak az elmúlt napok történéseire.

Goran Miljkovic: "A kiváló közönségnek köszönhetően remek hangulatú összecsapáson sikerült újabb előnyt szereznünk."

Farkas Sándor: "Minden tekintetben jobb volt a Kaposvár."

A nap másik találkozóján:
Debreceni Vadkakasok - Marc-Körmend 82-76 (26-18, 18-13, 20-25, 18-20)
A párharc állása: 2-1 a Körmend javára.

A negyedik mérkőzéseket csütörtökön rendezik.

Balatoni Hajnalka