Vágólapra másolva!
A Szolnok a Kaposvárt, míg az Atomerőmű az Albacompot győzte le hazai pályán, ezzel mindkét együttes 2-2-re alakította a párharc állását a férfikosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében. A továbbjutást eldöntő ötödik mérkőzésekre csütörtökön kerül sor.

Férfikosárlabda-rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzések:
Mol Szolnok - Kaposvári Klíma Vill 78-73 (20-19, 15-11, 19-18, 24-25)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 2000 néző
vezette: Harsányi, dr. Páli.
Szolnok: Anzulovic 11/3, Pavlovic 13/3, VAISVILA 22/3, OROSZ 12, STEWART 10. Csere: Trepák 4, SZARVAS 6/3, Mérész Csere. Edző: Zoran Martic.
Kaposvár: Simon 6, DZUNICS 19/3, SZŐKE 8/3, De Gray 11/3, Ivkovic 8.
Csere: ARCHBOLD 19/6, Filipovic 2, Varga R., Fülöp. Edző: Goran Miljkovic.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 12-9, 15. perc: 26-28, 18. perc: 32-30, 24. perc: 40-41, 27. perc: 50-43, 35. perc: 63-59, 38. perc: 69-67.
Kipontozódott: Pavlovic a 35., Archbold a 40. percben.

Hatalmas elánnal estek egymásnak a felek, inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék. Igaz, jól védekezett mindkét csapat, kosarasnak kellett lenni a talpán, aki pontot akart dobni. Minderre bizonyságul az a Dzunics bizonyult a vendégek legeredményesebb emberének az első negyedben, aki hét pontot szórt, melyből csak egy volt mezőnykosár. A hazai oldal Vaisvila és Orosz pontjait könyvelhette el az első tíz percben.

A folytatásban magabiztosabbnak tűnt a Kaposvár, ráadásul kimaradtak a hazaiak távoli dobásai. Kapcsolt az alapszakaszgyőztes vendégcsapat, és precíz játékkal 30-26-ra megugrottak házigazdáiktól. A 16. percben csaknem kitört a botrány, Vaisvila technikai hibát kapott, a közönség pedig tüntetni kezdett a meglehetősen bizonytalan bírópáros ellen. Martic edző időt kért, oldva ezzel a feszültséget. Az időkérés után Pavlovic és Anzulovic helyett beállt Szarvas triplájával fordítottak a házigazdák. A kaposváriak, ki tudja miért, felhagytak precíz játékukkal, csak úgy vaktában tüzeltek, így 35-30-cal térhettek a felek pihenőre.

A fordulást követően De Gray és Dzunics kapta össze magát, pontjaikkal, majd Ivkovic két jó büntetőjével megfordították a kaposváriak az állást. De csak időlegesen, mert Anzulovic elkezdett játszani, asszisztjaival, triplájával, melyet Vaisvila is megfejelt egy hárompontossal, ismét fordult a kocka.

A záró negyed 54-48-as állásról indult, Pavlovic ugyan bedobott egy duplát, erre azonban Szőke és Archbold egy-egy triplával válaszolt. Ráadásul Pavlovic kipontozódott, majd Szarvas ellen sportszerűtlen hibát ítéltek a bírók, mely után Archbold két büntetőjével 63-63-ra alakult az állás. Az utolsó perceket azonban jól bírta a közönsége által támogatott hazai gárda, okosan kijátszották támadásaikat, és a faultok után megítélt büntetőket is biztosan értékesítették.

A Szolnok visszahozta a reményt, de a továbbjutást csak nagy bravúr árán, Kaposváron tudja kiharcolni. A mindent eldöntő ötödik összecsapást május 1-jén játsszák a somogyi megyeszékhelyen.

Zoran Martic: "Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert a párharc előtt nem adtak sanszot nekünk, ellenben kettő-kettőre áll a párharc, és csütörtökön utazunk a döntő ütközetre."

Goran Miljkovic: "Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, kettő-kettő az állás, csütörtökön fejezzük be a páros csatát."

Varga Csaba