Vágólapra másolva!
A Körmend a harmadik mérkőzést is megnyerte a Zalaegerszeg ellen, így bejutott a férfikosárlabda-bajnokság elődöntőjébe.

Férfikosárlabda NB I, negyeddöntő, harmadik mérkőzés:
Zalahús-ZTE KK - Marc-Körmend 70-81 (13-26, 15-27, 13-18, 29-10)
Zalaegerszeg, 2000 néző
vezette: Harsányi, Papp P.
ZTE: Nisavic 5/3, BENCZE T. 14/9, Kámán 9/3, McCLENDON 20/3, Ceranic 10. Csere: Gáspár 3/3, Csaplár-Nagy E. 5, Polster 4, Szájer. Edző: Nikola Lazic
Körmend: TOYA 15/3, Németh 13/6, HAINJE 14/6, Trummer 6/6, Mujanovic 10/6. Csere: Grebenár 5, TOROMAN 14/6, Lóránt, Keresztes 2, Bacsa 2. Edző: Zsebe Ferenc
az eredmény alakulása: 5. p.: (8-10), 13. p.: (16-34), 18. p.: (26-43), 22. p.: (28-56), 27. p.: (39-66), 33. p.: (47-71), 38. p.: (59-79)
kipontozódott: Gáspár (35.)
kiállítva: Ceranic (18.)

A Zete közel sem úgy kezdett, ahogyan az egy "életéért" küzdő csapattól elvárható lett volna. A túloldalon ellenben légiesen könnyedén mozogtak a játékosok. Toya akkor és azt vert meg egy-egyben, amikor és akit csak akart. Zsákolással kezdett, majd Hainje és Mujanovic vágott be egy-egy triplát. Falfehér és ideges arcokat lehetett látni az egerszegi oldalon, ahol megint csak Ceranicra lehetett számítani. Volt, amikor három védője is akadt a szerb-montenegrói óriásnak, kapott is rendesen.

A center nélkül kezdő vasiak Toroman és Hainje újabb hármasainak köszönhetően villámgyorsan elléptek a remegő kezű és rettentően rosszul dobó hazaiaktól. Először tizet, majd húszat kiabált a megszokottnál is nagyobb és hangosabb vendégtábor, mely már ekkor alig látott a gyönyörűségtől. A 18. percben történtek meg már szinte nyugtatólag hatottak a körmendiekre, nem úgy a túloldalra. Ceranic kezét ketten fogták, az egyikben a labda volt, Grebenár még egy gyomrost is kiosztott a légiósnak, aki mindezek ellenére megpróbálta feltenni a labdát, kevés sikerrel. Személyi(k) helyett alapról jött a Körmend, és ezt már nem bírta cérnával Ceranic. Lökdösődött, szövegelt, majd kiállították, de Nikola Lazicot is megérte lefogni, aki - heves tiltakozás és magyarázás közben - megráncigálta Papp játékvezető karját. Ő megúszta a kiállítást, pedig egy szava sem lehetett volna, ha leküldik.

Papp sporttárs ezután vált igazán következetlenné, hiszen próbált valamit "kozmetikázni" az ügyön, de még a vendégdrukkerek is csak a hasukat fogták a csapatukat sújtó ítéletek után... Tehették, persze, mert Toroman mind az öt(!) büntetőt beszórta és még ők jöhettek oldalról. 25 pontos előnyt kovácsoltak a szárnyaló körmendiek a nagyszünetre (az első hét percben 5 hárompontost süllyesztettek el a házigazdák gyűrűjében Toyáék), a mérkőzés és a továbbjutás már ekkor nem volt kérdés.

Fordulás után jött a második meccs hőse, Trummer, és ő is bevarázsolt két trojkát, majd Németh is ezt a dobást választotta. Akkor már Toroman sem akart lemaradni és 30 pont lett a szakadék a két csapat között. Teljesen lebénultak Nisavicék, Lazic akárkit rakott a csapatba, nem tudott lendíteni a szekéren. Zsebe Ferenc harcba dobta a fiatalságot is, így tudott feljebb zárkózni a Zete. McClendon rázta meg magát és lett a mezőny legeredményesebbje, meg Bencze volt nagyon pontos kívülről, de ez már mind késő volt. Nyert a Marc-Körmend és 3-0-lal lépett a legjobb négy közé. A zalaiaknak ezzel véget ért a szezon, a körmendiekre viszont éremcsaták várnak.

Nikola Lazic: "Láthattunk egy csapatot, amelyik három meccsen keresztül kosarazott, és egy olyat, amelyik ez idő alatt csak szenvedett. Egy egész szezon jó játékát tettük tönkre ezzel az eredménnyel. Végig azért hajtottunk, hogy jó helyről kezdhessük a playoffot, sikerült is, aztán ott meg ez történt. Lehet, hogy az évközi nagy hajtás ennyit kivett belőlünk, ha pedig nem ez az ok, akkor én sem tudom, hogy mi történt a fiúkkal. Gratulálok a szimpatikus Körmendnek."

Zsebe Ferenc: "A fiúk elrontották három hónapos nyaralásomat az Adrián, marad a Rába-part, de nem bánom, sőt nagyon örülök neki."

A három nyert meccsig tartó párharcot a Marc-Körmend nyerte (3-0).

Zsámár Roland