Vágólapra másolva!
A Kaposvár a Szolnok, az Albacomp pedig az Atomerőmű együttesét verte otthon a férfikosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén. Mindkét nyertes csapat 2-1-re vezet a három győzelemig tartó párharcban, a negyedik találkozó vasárnap lesz.

Férfikosárlabda-bajnokság, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Kaposvári Klíma-Vill KK - Mol Szolnok 106-71 (18-18, 27-22, 32-16, 29-15)
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1200 néző
vezette: Forrai, Kiss L.
Kaposvár: SIMON (20/3), Dzunics (12/6), Szőke (3), DE GRAY (12), IVKOVIC (19). Csere: ARCHBOLD (25/9), Filipovic (10), Varga R. (3/3), Fülöp (2), Ágfalvi (-). Edző: Goran Miljkovic.
Szolnok: Anzulovic (-), PAVLOVIC (15/9), Vaisvila (11), Orosz (14), STEWART (13). Csere: Szarvas (4/3), Mérész Cs. (-), TREPÁK (10), Cziczás (4), Rusznák (-). Edző: Zoran Martic.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 4-0, 7. perc: 15-7, 12. perc: 25-20, 17. perc: 36-33, 23. perc: 48-44, 26. perc: 62-52, 33. perc: 81-56, 38. perc: 102-69.
Kipontozódott: Stewart (a 30. percben).

A torokgyulladással bajlódó Dwayne Archbold, valamint a kisebb vállsérülést szenvedő Varga Roland nem teljesértékű munkával készült a két együttes harmadik negyeddöntős csatájára. A vendég szolnokiak múlt vasárnapi hazai sikerükkel nyílttá tették a három győzelemig tartó párharcot, sőt egyúttal jelentős önbizalomra is szert tettek ezzel. Azon az összecsapáson a somogyiak mintha túl biztosak lettek volna a dolgukban, így kellő időben jött a kijózanító vereség. A rájátszás sajátos viszonyait tükrözi, hogy már eddig is több meglepetés eredmény született a párharcokban.

A kaposváriaknál Szőke kezdett Archbold helyén, Simon duplája pedig hamar megadta a találkozó alaphangját. Hamar kialakultak a már szokásosnak mondható párok, de a nagy kapkodásban ekkor még sok hiba csúszott a játékba mindkét oldalon. Az 5. percben Orosz húzta vissza a nagy lendülettel előre törő Simont, amiért szándékos hibát ítéltek ellene. A somogyi oldalon aztán Archbold is szóhoz jutott, a folyamatosan reklamáló Martic edzőt pedig technikaival büntette Forrai. Az amerikai De Gray két zsákolására Pavlovic két triplával válaszolt, így hamar elúszott a nehezen szerzett kaposvári előny.

A folytatásban Archbold és Dzunics juttatta vezetéshez a kaposváriakat, majd a reklamálásért technikait kapó Anzulovic kért cserét edzőjétől. A szolnokiakat Stewart és Pavlovic menetrendszerű találatai tartották az ellenfél nyomában, valamint a csereként érkező Trepák is kosárral mutatkozott be. A félidő végéig Archbold tette a legtöbbet az ötpontos somogyi előnyért.

A szünet után az addig remeklő Stewart pihenőt kapott edzőjétől, de a szinte dobást sem hibázó Pavlovicban méltán bízhattak társai. A két mintaszerű támadást vezető hazaiak nyolc egységgel tartottak előrébb, miközben Pavlovic és Orosz is a kipontozódás szélére került. A sorra eladott szolnoki labdákból rendre indultak a somogyiak, akik Archbold tripláját követően 71-52-re húztak el.

A zárószakaszban Ivkovic használta ki Stewart kipontozódását, s az erőnlétileg is felőrlődő vendégek a harmincas hátrányt is elkönyvelhették. A 100. kaposvári pontot Archbold szerezte reménytelen messzeségből, a végén pedig valamennyi csapattag pályára léphetett.

Goran Miljkovic: "Igazi presztízsmeccs volt. Úgy érzem, fejben voltunk jobbak és köszönjük a szurkolóink bíztatását. Vasárnap ismét találkozunk."

Zoran Martic: "Az első félidőben kontrolálni tudtuk a játékot, de a folytatásban a begyűjtött faultok miatt megbomlott az egységünk. Jövő csütörtökön még visszajövünk."

Balatoni Hajnalka