Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-bajnokság elődöntőjében a címvédő GYSEV hazai pályán magabiztosan, 69-53-ra nyert a PVSK ellen, s ezzel egyenlített. Szintén javított a másik párharc házigazdája: a Diósgyőr nagy csatában, egy ponttal nyert az alapszakasz-győztes Soproni Postás ellen. A férfi bajnokság negyeddöntőjében a Körmend másodszor is legyőzte a Zalaegerszeget.

Nőikosárlabda-bajnokság, elődöntő, 2. mérkőzés:
GYSEV-Orsi - MiZo-Pécsi VSK 69-53 (28-14, 20-14, 9-12, 12-13)
Sopron, 1600 néző
vezette: Hartyáni, Király
GYSEV: BEVILAQUA 12/12, Bogojevic 9, BALOGH 21/3, Seres 4, ALESSANDRA 10. Csere: Török 3/3, ZAKALUZSNAJA 10, Dénes. Edző: Natalia Hejková.
Pécs: IVÁNYI 10/3, Ujvári 2, Károlyi 6, Béres 4, Branzova 7/3. Csere: Tranquilli 4, ÉRIKA 12, Vilutyte 4, Keller 4. Edző: Rátgéber László.
A párharc állása: 1-1.

Rátgéber 500. meccse

Rátgéber László, a PVSK trénere 500. tétmérkőzésén ült a baranyaiak kispadján a GYSEV elleni bajnoki elődöntőn. A szövetségi kapitányként is tevékenykedő szakember az 1993-94-es idény óta irányítja a Pécset, amellyel ötször nyert bajnokságot és hétszer Magyar Kupát. Emellett együttese nyolcadik éve állandó résztvevője az Euroligának, 2001-ben harmadik lett a legrangosabb női klubtornán.

Az első percekben a Pécs triplákkal tartotta a lépést a több labdát és jópár gyors indítás utáni kosarat szerző GYSEV-vel. Az első negyed második felében a vendégek távolti kísérletei rendre kiperdültek a gyűrűből, a GYSEV pedig többször is leindította ellenfelét, és könnyű kosarakkal jelentős előnyre tett szert. Hiába kért időt és cserélt Rátgéber László, nagyon egyoldalú volt ekkor a játék.

A második negyedben tovább növelte előnyét a GYSEV, ebben a szakaszban Alessandra volt elemében, többnyire ő nyerte a brazil centerek párharcát. A szünetben már 20 ponttal vezettek a hazaiak.

Ahogy Pécsett, Sopronban is huszáros pécsi rohamokkal indult a második félidő. A vendégek 8-0-s szakaszgyőzelme után Hejková időt kért, majd a negyed közepén Bevilaqua megszerezte a játékrész első hazai pontjait. A negyed második fele iszonyú küzdelemmel, kőkemény védekezéssel telt, kevés volt a pont.

A női rájátszás/sport/csapat/kosarlabda/20030408arajatszas.html

A befejező tíz percet egy 6-0-s rohamal kezdte s 11 pontra fel is zárkózott a Pécs. Nagyon sokáig volt 57-46 az eredmény, a GYSEV rosszul dobott, a hátrányban a játékot siettető PVSK pedig a nagy rohanásban több labdát eladott. Újfent Bevilaqua lendítette át övéit a hosszú hullámvölgyön, és erre a Pécsnek már nem volt válasza.

Az első félidőben remekül játszó GYSEV szünet után, az igazán kritikus helyzetekben jobban koncentrált, így egyenlített. A továbbjutást eldöntő harmadik mérkőzésre pénteken Pécsett kerül sor.

Natalia Hejková: "Boldog vagyok, az első félidőben remekül játszottunk. A folytatás ugyan már nem az elképzelésiem szerint alakult, de az 1-1 sokkal jobb, mint az 1-0-s pécsi vezetés."

Rátgéber László: "Öt percig működött a gépezet, de 12-11-nél elvesztettük a fejünket. A második félidőben vagy tízszer támadtuk a GYSEV tízpontos előnyét, de nem volt, aki elég eredményes lett volna."

Botár László

[origo]