Vágólapra másolva!
A pazar Főnix-csarnok felső karéja is benépesült szombaton, a férfi kosárlabdázók Magyar Kupa-döntőjére. A debreceni közönség érdeklődése a hazai csapatnak, a Vadkakasoknak szólt, amely a bajnoki címvédő Atomerőmű együttesével csapott össze. A Duna-partiak végül idei legjobb játékukkal, 91-68-as győzelemmel hódították el a trófeát.

Atomerőmű SE - Debreceni Vadkakasok 91-68 (25-5, 15-29, 23-12, 28-22)
Főnix-csarnok, 2500 néző, vezette: Harsányi, Bodnár
Atomerőmű: Davis 12/3, Smith 33/15, Sitku 11, Czigler 7, Mészáros 17/8. Csere: Jurgilas 11, Pojbics
Debrecen: Gémes 17/3, Green 10, Lee 15/6, Fodor M., Bukva. Csere: Ádám, Tóth G. 19/12, Boldizsár 2, Lakatos 5, Simon

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Mesébe illő módon kezdett a Paks: 25-5-re megnyerte az első negyedet, Mészáros, Smith és Sitku parádés játékával. A második játékrészben mindent egy lapra tett fel a hazai gárda, és hatpontosra zsugorította a különbséget nagyszünetig. Gémes most is remekelt, ám mivel a veterán - 37 éves - bosnyák center, Bukva megint betlizett, a palánkok alatt nyomasztó volt a vendégfölény. Wayne Smith élete talán legjobb teljesítményével szórta a triplákat - ötöt -, Mészáros jól fogta össze a Paksot, amely még egy-két különös bírói ítéletet is elviselt. Fodor Márton képtelen volt irányítani a hazaiakat, ráadásul Bukvával együtt "pontatlan" maradt.

Az Atom alaposan felülmúlta a bajnokságban nyújtott játékát, s - megismételve a 2001-es, kaposvári döntőben elért sikerét - biztosan és megérdemelten hódította el a Magyar Kupát. Még a nagyobbik Fodor fivér, az izomszakadás miatt pihenő Gergely hiányát is elviselte a tavalyi bajnok.

Fodor Péter (Atomerőmű): "Akaratban, összpontosításban, jó játékban végre azt hoztuk, ami már régóta időszerű volt."

Ráthonyi Tamás (Debrecen): "Gratulálok a Paksnak, a legjobb csapat nyerte a kupát."