Vágólapra másolva!
A GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapata biztosan, 82-66-ra győzött a Szolnok ellen az NB I negyeddöntőjének első mérkőzésén. A két győzelemig tartó párharc következő találkozóját vasárnap játsszák Szolnokon. A továbbjutó a MiZo-Pécsi VSK ellenfele lesz az elődöntőben.

GYSEV-Orsi - Szolnoki MÁV Coop 82-66 (19-23, 21-19, 23-14, 19-10)
Sopron, 1200 néző
vezette: Hartyáni, Papp.
GYSEV: BEVILAQUA 10/6, BOGOJEVIC 16, BALOGH 26/9, Seres 10, Alessandra 7. Csere: Zakaluzsnaja 10, Dénes 3/3, Szőke, Török. Edző: Natalia Hejková.
Szolnok: Delmis 12/3, Szélesy, HIBBERT 14/6, FARMER 18/6, Perovic 14. Csere: Németh 6/3, Radnóty 2. Edző: Tapodi Péter.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Remekül kezdett a Szolnok, amely a hetedik percben már 19-7-re vezetett Hibbert mezőnykosarai és Perovic büntetői révén a kapkodva kezdő GYSEV ellen. A soproniak három "kis emberük", azaz Balogh, Bogojevic és Bevilaqua vezetésével produkáltak egy 9-0-s szakaszt, és feljöttek.

A második negyed elején Balogh büntetőivel ugyan gyorsan egyenlített a GYSEV, de a folytatásban is jobbára csak üldözte a Szolnokot, amelyet ekkor a némiképp szerencsés triplákat dobó Farmer vett a hátára. Hiába volt eredményes Balogh és Bogojevic, a hazaiak centereik gyenge játéka miatt nem tudtak fordítani.

Ez az üldözőverseny gyakorlatilag a harmadik negyed hajrájáig tartott, addig minden hazai találatra jött válasz szolnoki részről. E szakasz végén viszont fáradni látszottak a Tisza-partiak, akik eddig jól dobtak, de ezt követően már nem nagyon találtak be, így a GYSEV a negyedik negyedre Balogh vezetésével hétpontos előnyt csikart ki.

A befejező szakaszban aztán közel hét és fél percig eredménytelenek voltak a vendégek, fokozatosan növelte - az időnként örömjátékot bemutató - GYSEV az előnyét, és görcsös kezdés után ellenfelét felőrölve végül biztosan nyert.

Natalia Hejková: "Minden kezdet nehéz! Az első félidőben idegesen játszottunk, és védekezési hibáinkat kihasználta a Szolnok. Örülök, hogy a második félidőben váltani tudott és végül biztosan nyert a csapat."

Tapodi Péter: "Amúgy is csonka csapatunkból két-három embert különböző okokból nem tudtam úgy használni, ahogy szerettem volna, így a meccs végére elfogyott az erőnk."

Botár László

[origo]