Vágólapra másolva!
Az Albacomp ellen újabb rangadót nyerve biztosan végzett a férfikosárlabda-bajnokság alapszakaszának első helyén a Kaposvári Klíma-Vill KK. A Körmend Pakson győzött.

Férfikosárlabda-NB I, 22. forduló:
Kaposvári Klíma-Vill KK - Albacomp-UPC 96-78 (18-19, 36-15, 21-23, 21-21)
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1700 néző
vezette: Kékesi, Ádám.
Kaposvár: Simon (15/3), Dzunic (17/9), Archbold (16/9), De Gray (28/3), Ivkovic (14). Csere: Varga R. (1), Szőke (2), Filipovic (3), Fülöp (-). Vezetőedző: Goran Miljkovic
Albacomp: Boros (12/6), Theisz (6), Moseley (12/9), Bencze Z. (16), Lapov (22). Csere: Góbi (5), Matus (-), Lukjanec (2), Halm (3). Vezetőedző: Farkas Sándor
az eredmény alakulása: 4. perc: 10-6, 8. perc: 15-17, 12. perc: 20-21, 16.perc: 38-28, 23. perc: 57-36, 28. perc: 67-53, 33. perc: 75-59, 37. perc: 87-71

Nem mindennapi tömeg zsúfolódott össze a kaposvári városi sportcsarnokban, ahol a vendég Albacomp-UPC és az alapszakasz győzelemért hajtó Klíma-Vill KK találkozott. A két gárda első mérkőzésén Székesfehérváron is nyerni tudott a somogyi egylet, így a 85-76 arányban megvívott csata sokat jelenthetett a végelszámolásnál. A hét közben edzőváltáson áteső vendégeknél ezúttal Andrej Lukjanec kapott lehetőséget az amerikai Michael Hart helyett. Farkas Sándor taktikai megfontolásból tette vissza a keretbe a szlovák válogatott játékost.

Az alapszakasz végeredménye/sport/csapat/kosarlabda/20030403aferfikosarlabdanb.html

Az első fehérvári akciót kivédekezték a hazaiak, ám a legnagyobb örömet mégis Kékesi játékvezető hanyattesése jelentette a publikumnak. Hamar kialakultak a párok, így az Ivkovic, De Gray duó a Lapov, Bencze Z. kettősre figyelt leginkább. A kaposváriak amerikai erőcsatára öt ponttal tette le névjegyét, ezzel pedig 10-6-ra léptek el a somogyiak.

Mindkét együttes igen fegyelmezett támadások után próbálta bevenni az ellenfél gyűrűjét. A vendégek lehetőségeit elsősorban Bencze Z. váltotta pontokra, sőt De Gray kihagyott zsákolása után Boros triplája, majd közeli duplája is a fehérváriakat jutatta vezetéshez. A folytatásban is igen nagy taktikai harc zajlott a pályán, Farkas edző gyakran cserélt, mindig a lehető legjobb ötöst keresve. Kaposvári szempontból a lehető legjobbkor jöttek az Archbold, De Gray duó találatai, ezzel már 30-24 állt az eredményjelzőn.

Ivkovic rengeteg faultot harcolt ki, ami után rendre büntetőzhetett. Kintről is hibátlanul tüzeltek a hazaiak, akik Archbold és Simon hármasaival tíz fölé tornázták a különbséget. A szünet előtt a Simon szenzációs ziccere után már diadalittasan zengte a tombóló lelátó: Húsz, húsz, húsz! A negyedet 36-15-re nyerő kaposváriak igazán elégedetten vonulhattakpihenőre.

A harmadik játékrész elején Filipovic érkezett a harmadik faultját kapó De Gray helyett. A somogyiak ott folytatták, ahol néhány perce abbahagyták. Hiába szerzett Moseley triplát, Dzunic és Simon gyorsan válaszolt. A vendégek Lapov és Bencze Z. pontjaira számíthattak leginkább, de a Góbi szép szerelése után hármast szerző Boros is felzárkóztatta az Albacompot. A zárószakasz előtt még a visszatérő De Gray értékesített két büntetőt, amivel 75-57-re alakította az állást. Néhány kihagyott helyzet után Simon ért el újabb kosarat, Archbold zsákolásával pedig ismét a somogyiak szekere lendült tovább. A fáradó Ivkovicot néhány percre Fülöpre cserélte Miljkovic edző és a látványos támadásokat vezető somogyiak végső sikerét már semmi és senki nem tudta megakadályozni.

Sikerével - a többi eredménytől függetlenül - az alapszakasz első helyén zárt a Klíma-Vill KK, amely fennállása óta először lett szakaszgyőztes.

Goran Miljkovic: "Ilyen nyolc hónap után csak megköszönni tudom a klub, a játékosok és a fantasztikus közönség hozzáállását. Öröm ilyen fiúk mellett edzősködni."

Farkas Sándor: "Gratulálok a Kaposvárnak, remélem még találkozunk."

Balatoni Hajnalka