Vágólapra másolva!
A vendégek nyerték a GYSEV-Pécsi VSK rangadót a nőikosárlabda-NB I alapszakaszának záró fordulójában. A soproniaknál a rájátszásra Natalia Hejková veszi át a szakmai munka irányítását.

Nőikosárlabda-NB I, 22. forduló:
GYSEV - Pécsi VSK 67-74 (14-20, 15-14, 13-22, 25-18)
Sopron, 2200 néző
vezette: Bodnár, Beczur
GYSEV: Bevilaqua, BOGOJEVIC 32/12, Balogh 8, Seres, Alessandra 8. Csere: Zakaluzsnaja 6, DÉNES 13/3. Edző: Dirk Bevilaqua
PVSK: IVÁNYI 14/6, Ujvári 10/3, Károlyi 1, BÉRES 8, Branzova 8. Csere: ÉRIKA 13, TRANQUILLI 16/3, Vilutyte 4. Edző: Rárgéber László

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.
Részletek>>>


Érika villlgott a második negyedben a vendégeknél, Béres pedig remekül védekezett, így tartotta előnyét a Pécs, hiába dobott remekül Dénes. A harmadik negyedben Tranquilli szinte az őrületbe kergette a soproniakat, egymás után szerezte a kosár plusz büntetős akciók után a pontotkat, és a negyed végén dobott triplájával a befejező 10 perc előtt 14 ponttal vezettek a pécsiek a széteső GYSEV ellen. Ezt a különbséget még
növelni is tudták, közel 20 pontos vendégvezetésnél kezdetét vette a Bogojevic-show.

A kiváló védekezésükről híres pécsiek képtelenek voltak megállítani a GYSEV szerb bodobóját, aki hol duplát, hol triplát szerzett. A légiós szenzációs játékának köszönhetően egy perccel a vége előtt 4 pontra közelítették meg ellenfelüket a hazaiak, ám ezután Iványi triplájára már nem tudtak érdemben válaszolni, így a találkozó nagy részében szervezettebb, fegyelmezettebb Pécs megérdemelt győzelmet aratott.

A mérkőzés után a GYSEV vezetői bejelentették, hogy a rájátszásra a rózsahegyi siekredzőnő, Natalia Hejková veszi át a csapat szakmai munkájának irányítását.

Dirk Bevilaqua: "Védekezési hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Pécs, amely ellen kevés volt, hogy csupán Bogojevic és Dénes nyújtott átlagon felülit."

Rátgéber László: "34 percen át oktatófilbe illően játszottunk, aztán elkényelmesedtünk védekezésben. Bogojevic igazolta, hogy extraklasszis, játékosaimnak pedig gratulálok a rangadó és az alapszakasz megnyeréséhez."

Botár László