Vágólapra másolva!
A Mizo-PVSK és a Soproni Postás találkozik a nőikosárlabda Magyar Kupa csütörtöki döntőjében, miután a pécsiek a BSE, a soproniak pedig a házigázda DKSK ellen győztek magabiztosan a szerdai elődöntők során.

MiZo-PVSK - BSE-ESMA 57-44 (17-13, 12-11, 14-8, 14-12)
Miskolc, Városi Sportcsarnok, 1500 néző
vezette: Bodnár, Király
PVSK: Béres (4), Iványi (6), Károlyi (8/3), Tranquilli (14), Újvári (12). Csere: Branzova (7/3), Erika (2), Keller (2), Szakács (-), Vilutyte (2). Vezetőedző: Rátgéber László
BSE: Dzuver (11), Hagara (9), Kalmár-Nagy (6), Kosjár (-), Pop (9/9). Csere: Andó (4), Karoleva (5). Vezetőedző: Dési B. Csaba
az eredmény alakulása: 3. perc: (7-0), 6. perc: (7-7), 13. perc: (27-17), 22. perc: (29-28), 28. perc: (38-28), 33. perc: (46-32), 38. perc: (52-40)

Csaknem két perc telt el, amikor megszületett az első kosár, ezt Újvári Eszter jegyezte. Álmosan kezdtek a csapatok, pontatlan dobások követték egymást, főleg a fővárosiak "jeleskedtek" ebben, három és fél percig képtelenek voltak a kosárba találni... Utána viszont megrázták magukat, minden sikerült nekik és egyenlítettek.

Szili Katalin lett a PVSK társadalmi elnöke/sport/csapat/kosarlabda/20030303szili.html

A folytatásban egyre jobban mozgatta csapatát Iványi Dalma és a pécsiek tíz pontos vezetésre tettek szert. Ebben az időszakban a budapestiek érthetetlenül siettették a játékot, támadásaikat kellő előkészítés nélkül akarták befejezni és így egyre nagyobb hátrányba kerültek. Dicséretükre váljék, hogy mindez nem szegte kedvüket, és a második félidő kezdetére megközelítették ellenlábasukat. Iványi két rossz passza után egyetlen pontra zsugorodott a különbség. Ezután mindkét oldalon egymást követték az elhibázott lehetőségek, vészes kosárszegénység jellemezte a negyedet. A fővárosiak jól szedték a lepattanókat, sok labdát kaparintottak meg, így aztán Rátgéber edző cserékkel igyekezett frissíteni csapatát.

A negyedik negyed elején nagy rohanásba kezdett a Pécs, alaposan felpörgette a ritmust, s állva hagyta ellenfelét. A hajrában több labdaeladás "tarkította" a játékot, a PVSK sikere azonban ekkor már nem forgott veszélyben, elsőként kvalifikálta magát a csütörtöki döntőbe.

Rátgéber László: "Gyengébben játszottunk a megszokottnál, s annál, amit vártam, de most az volt a legfontosabb, hogy kiharcoltuk a döntőbe kerülést."

Déri Csaba: "Sajnos, nálunk nagyon rövid volt a kispad, nem nagyon volt több bevethető játékosom, s ez a tény döntőnek bizonyult."